duminică, 30 aprilie 2006

Entry for April 30, 2006


"Aud din ce în ce mai multi indivizi în jurul meu comentînd Codul lui da Vinci. Oamenii îsi dau cu parerea, subiectul a devenit pasionant ca o telenovela. De la Hollywood, cum altfel?, înteleg ca ne paste un film. Cu Tom Hanks. Succes garantat. Vor fi, asadar, si alte discutii. Inclusiv cronici. Eu zic ca ar trebui sa ne bucure forma aceasta primitiva, fie si vulgara, în care se redeschide apetitul unora pentru Mîntuitor, Evanghelii, Apostoli si Biserica. Macar îi intereseaza. Pe unii, faptul ca altii ajung sa citeasca despre Christos, ca si cînd ar parcurge paginile unui roman politist, îi îngrozeste teribil. De mine, e departe gîndul ca ar comite o blasfemie. Altceva nu-mi da pace. Tristetea ca, preocupati fiind sa-l caute pe Iisus în detalii cronologice sau biografice, pierd esenta mesajului christic. Nu-i poate opri nimeni, decît, cu siguranta, tot Christos însusi. Pîna atunci însa, mint. Oameni care n-au atins în viata lor paginile Evangheliilor comenteaza romanul lui Dan Brown. Îi dau dreptate si se zbat în mod bizar, straniu chiar, sa demonstreze ca si Christos a fost om. Ca a iubit, ca a avut copii sau ca n-a înviat. Repet, cei mai multi dintre ei o fac si o spun fara sa fi parcurs vreo pagina a Noului Testament. Au vazut însa filme: al lui Zeffirelli, al lui Mel Gibson, documentarul de pe National Geographic despre Evanghelia lui Iuda... Cunosc, asadar, în mare, cu ce se manînca crestinismul.
În plus, tin post o data pe an, în Saptamîna Mare, si merg la biserica de Pasti. Suficient. Sînt, cum s-ar zice, în trend. " (Robert TURCESCU, DV)


 Acest fragment de articol ma linisteste. E linistitor sa stii ca cineva iti impartaseste opiniile. Am avut o discutie cu niste colegi de facultate: "Ai auzit ca au descoperit Evanghelia lui Iuda? Si ca au facut film?". Parerea mea a fost, este si va fi urmatoarea: "Da. Dan Brown probabil a scris evanghelia lui Iuda, a dat-o cu nisip si a ars-o la bricheta ca sa para un document vechi si credibil. Dupa ce a facut asta, a ascuns-o in Israel/Palestina, si tot el a descoperit-o, si a fost foarte surprins de descoperirea sa. (bineinteles ca nimeni nu-i va contesta autenticitatea). Apoi, cu aceasta sursa sigura, scriitorul Dan Brown va scrie un roman despre descoperirea facuta de Dan Brown. Apoi, va vinde drepturile de televizare pentru un film cu titlul : <>. Regia: Dan Brown, dupa un scenariu de Dan Brown. Muzica si Efectele: Dan Brown. Starring: Dan Brown (in the role of Dan Brown). Dan Brown's mother: Dan Brown. Judas: Dan Brown...". Nu as mai fi mirat sa descopar ca Dan Brown e de fapt Iuda...D-aia e el asa de destept si de sigur pe ceea ce s-ar fi intamplat acum 2000 de ani. Ma deranjeaza strategiile astea de marketing atunci cand simt ca subestimeaza inteligenta cumparatorului potential(adica eu). Si ma enerveaza oamenii care citesc doar scriitori la <> (???). Si poate un scriitor e bun (poate chiar Coelho). Atunci cand e "trendy", e terminat. Nimeni n-a citit "Orbitorul" lui Cartarescu (pe care a vrut-o cartea sa de referinta) . Toata lumea citeste "De ce iubim femeile". Credeti ca Mircea Cartarescu e mandru? Probabil ar trebui sa-si faca pagina de 360 si hi5 si sa specifice ca a scris si alte carti decat "De ce iubim femeile". Atunci ar fi si el in trend...E ca si cum toata lumea ar fi de parere ca poezia de referinta pentru Eminescu este "Somnoroase pasarele" (pentru ca toata lumea a citit poezia asta...).

miercuri, 26 aprilie 2006

Entry for April 27, 2006


LA MULTI ANI!


"As putea Pamantul sa-l castig, / In palate mari de gheata strig / As putea sa am orice.../ Tot la tine gandul meu se-ntoarce / Viata mea spre soare se desface / Eu as putea sa fiu nemuritor / Si doar de stele sa ma inconjor.../Si ce sa fac cu diamante reci? / Sa simt raceala lor pe veci? / Tot la tine gandul meu se-ntoarce... / Zi de zi...Tot ce vreau e sa te pot iubi..."


Stiu ca nu sunt in stare sa fiu langa tine nici macar de ziua ta...sunt un incompetent...acum isi are rostul celebra sintagma "N-am ce sa fac"... dar ma revansez eu la anul...


PS: Acest blog este cu dedicatie: "De la mine pentru ea".

marți, 25 aprilie 2006

Entry for April 25, 2006


Un hot a spart camera trofeelor a echipei Chelsea Londra. Politia cauta un barbat cu un covor albastru.


I have stripped of all but pride
so in her I do confide
and she keeps me satisfied
gives me all I need...
and my ties are severed clean
the less I have the more I gain
off the beaten path I reign..
 I adapt to the unknown
under wandering stars I've grown
by myself but not alone


Acolo unde sunt punctele de suspensie, ar trebui sa apara "[...]"(adica lipseste versuri :D )...Am scris acest blog pentru ca am ajuns la Bucuresti...si mi-e somn...si tre' sa invat pentru sambata...si pentru cealalta sambata...si tot asa...Si, de fapt, sunt trist pentru ca a pierdut Villareal calificarea. Ar fi culmea sa castige Arsenal sau Barcelona Liga Campionilor...Ramane ca la anul sa castige Internazionale si campionatul si Liga Campionilor, si Vasluiul cupa UEFA (sunt la fel de probabile ambele evenimente, in sensul ca nu s-au intamplat pana acum in istorie) si pe bune daca ma mai uit la fotbal...Macar Milan e echipa cu traditie. Barcelona joaca bine in ultima vreme...dar depinde numai de Ronaldinho...Si nu vreau sa le spun copiilor ca atunci cand eram eu tanar, Barcelona era in zilele ei de glorie...sau Chelsea...Astea-s echipe de maxim locul 2...si maxim sferturi de finala in Liga Campionilor...Putin respect pentru Real Madrid, AC Milan, Liverpool, PSG, Ajax, Nottingham Forrest, Manchester United, Juventus Torino, Bayern Munchen, HSV, Borrusia Dortmund, Fiorentina,FC Arges...Iar echipe care au voie sa produca surprize sunt: FC Porto, AS Monaco, PSV, Olympique Lyon, Schalke 04, FC Sevilla, Valencia, Arsenal, Internazionale Milano, AS Roma...Restul, intai istorie, si apoi pretentii...


P.S. :Nimeni n-are nimic interesant de invatat din acest blog. Nu sunt decat parerile unui baiat suparat ca Manchester e pe locul 2, si FC Arges pierde mereu..."Rule, rule, United..."

sâmbătă, 22 aprilie 2006

Entry for April 22, 2006

E trendy sa sarbatoresti Pastele...ramasese ultima sarbatoare ne-comerciala (ca au stricat si Craciunul si Dragobetele, si 1 martie, si 8 martie, 1 iunie au dat-o uitarii, de 1 mai toata lumea merge la mare, mai putin eu cu Costin). Acum au umplut si Pastele de iepurasi, oua de ciocolata, mici, bere (in 2-3 ani o sa devina traditie sa mananci mici de Pasti, sa mergi la gratar si sa asculti manele...fara numar, fara numar, fara numar...).


In asteptarea acelei zile triste (care sper sa nu vina niciodata),  eu va urez un Paste Fericit alaturi de cei dragi...si sa mancati cozonac, oua rosii, miel (desi mi-e mila de ei...uite, traditia asta as modifica-o eu...)...

marți, 18 aprilie 2006

Entry for April 19, 2006


Pe masura ce cresti, incepi sa inveti sa apreciezi lucrurile carora nu le dadeai multa importanta in trecut, lucrurile ce pareau oarecum firesti...de exemplu, sunt in stare sa apreciez acum liceul si toti profesorii lui. Care, chiar daca nu auzisera in viata lor de Vinerea Mare, Paste si alte sarbatori, macar aveau bunul simt sa nu-ti ceara sa vii la scoala in aceste zile...si aveau bunul simt sa nu intrebe cu dezinvoltura "De ce sa nu facem vineri? CE E VINERI? Puteti pleca acasa sambata"...da, why didn't I think of that??? Trebuia sa vin la facultate, sa ascult un profesor doctor cum imi reveleaza misterul suprem : "Puteti pleca sambata..."... Intr-adevar, putem pleca sambata...si ne intoarcem luni seara...pentru ca marti de la 08:00 avem cu alt geniu neinteles care a spus nemuritoarele vorbe : "Eu sunt platit pentru orele de vineri, cum sa nu vin? Dar ce e Vineri?????" (parca e un laitmotiv al idioteniei intrebarea asta). Dupa ce ca nu-i vin decat 15(MAXIM!) oameni la curs (ar trebui sa fie cam 120),  si nici unul (da, stiu ca mai nou se scrie "niciunul", refuz sa cred insa ca Academia o sa tina mult timp tampeniile astea de reguli, care, sunt convins, au o logica de netegaduit si care ma depaseste...ca multe alte lucruri, aceste reguli transced capacitatea mea intelectuala...tot ca multe alte lucruri, nu ma simt cu nimic mai prost prin prisma faptului (ce cliseu!!!) ca nu le inteleg..)  nu e atent la fosila din fata lor, are pretentia sa gaseasca pe cineva prezent in Vinerea Mare...Si bineinteles ca aceste zile "libere" (adica luni) trebuie privite ca un dar divin pentru studenti, ele insemnand, de fapt, mai mult timp pentru studiu( intrucat sambata viitoare avem partial la MN).


Dupa cum spuneam...s-a mai schimbat treaba de la liceu...insa recunosc faptul ca la liceu n-as fi avut tupeul sa-i spun unui profesor "Eu v-am zis ca sa nu veniti degeaba la ora" (dupa ce ii explicasem cu frumosul ca lumea pleaca acasa si nu toti se pot dedubla astfel incat sa fie concomitent  si la casele lor, si la seminarul de MN). Insa unii nu inteleg nici cu vorba buna... "Eu vin"...vino ma...eu oricum de la ora aia am treaba la mine la tara (provincie, catun si toate denumirile date de catre bucuresteni celorlalte orase)..BA! Cel putin la mine in oras lumea   nu-si tine tomberoanele sub geamuri, taranii mei! Si nu smulg scarile de la pasajul Universitatii cand se duc sa petreaca de bucurie ca a castigat Steaua...pentru ca noi nu ne bucuram cand castigati voi, ma! HUO!

sâmbătă, 15 aprilie 2006

Entry for April 15, 2006


Si ce daca e vant,
Si ce daca sunt ploi
Nu ne vom opri din noapte in zori
Ne-ati da puterea, ne-ati dat speranta
De a fi impreuna mereu...


Da, stim ce e durerea,
Sa recunosti ca esti invins
Mai dulce e victoria
Cand ne primiti cu flori de iris...


Cum in Pitesti nu mai sunt destui rockeri, si nici macar destui oameni care sa aprecieze o formatie precum IRIS, concertul programat a fost anulat (pentru ca s-au vandut doar 50 de bilete). Intr-un amarat de club din Regie au fost peste 100 de oameni care s-au inghesuit ca sa-i vada. Si ei au facut spectacol. Pentru ca asta fac. Daca au pentru cine. In seara aceea, au cantat live pentru 100 de oameni, timp de o ora si jumatate...daca faci un calcul, mai mult de 20 de milioane de ROL nu s-au strans in seara aceea. Din care ei n-au putut sa ia mai mult de jumatate(trebuie sa faca si clubul ceva profit, nu?)...Problema e ca, atunci cand eram eu in clasa a VII-a a fost omor pe biletele lor. La fel si in clasa a 10-a. Ce s-a intamplat intre timp? Chiar se asculta numai Accent (macar le-am scris numele corect), Anna Lesko, Blondy, Hi-Q, Sean Paul, 50 Cent(s), house si manele? "Nationala de rock a Romaniei" n-a vandut decat 50 de bilete intr-un oras de 200000 de locuitori...presupun ca toata lumea avea treaba la Teatru si la Opera in seara aceea...Sau aveau treaba sa se uite pe Acasa, National TV, Taraf TV, PRO TV(care intra in aceeasi categorie)? Sau iar era film cu Van Damme pe Antena 1? Anyway, eu oricum i-am pacalit pe aia de la intrarea in Onyx si am intrat 2 persoane pe 1 bilet (gratie Cosmote :)..prietenii stiu de ce).
Sper sa prind cat mai multe concerte IRIS de acum incolo..si sa nu mai fiu nevoit sa le transmit prin Cosmote, ci sa le prindem live..(asta e o aluzie subtila :D).
Si mi-as dori sa prind un concert Bon Jovi...si unul Metallica...Dar,  probabil vom fi aceiasi 100 de oameni care au fost si la IRIS...

sâmbătă, 8 aprilie 2006

Entry for April 08, 2006


Bineinteles ca trebuia sa nu se califice Rapidul...eu oricum cred ca au fost echipa mai frumoasa in cele 2 manse (Emil Dica & Dani Coman in special)...Succes Stelei de acum incolo, sper sa-i bata pe engleji ( care "e ceva de capul lor, daca i-au batut pe aia cu 4-1", dupa cum spunea P_zero_p, atunci cand am stat noi sa mancam mici si sa bem bere ca niste barbati adevarati ce suntem, in timp ce ne era frig, dar nici unul din noi nu vroia sa recunoasca, si ne era si somn de nu mai stiam de noi, nici nu ne interesa cine bate intre Middlesbrough si Basel, dar am stat acolo pana s-a terminat meciul, chit ca eram la ultima masa si nu vedeam mai nimic la televizorul ala, si ne-am plictisit asteptand micii aia care "parca erau mai mari data trecuta cand am mancat", "ba, trebuie sa facem si noi un gratar", "da, inainte de examene", "mie la Vaslui imi placea sa stau acolo langa foc, sa fac gratarul si sa mananc acolo ce facusem", "cum ba, mancai tu tot si alorlalti nu le dadeai nimic? Hahahaha", "da ba, si io la Alexandria, i-am mancat unuia portia, care se dusese sa se plimbe, si cand s-a intors a intrebat <>, si i-a zis unu' <>".."Hahahaa", "Ce facem ba, maine mergem la cursuri?" , "da ba, io ma duc si la Moraru si la ELTH", "Io vin numai la ELTH", "ba, recuperam la engleza maine",  "HAHHAHAAAAAA"...."Cu cine vorbesti ba la telefon, cu gagica-ta?", "Lasa-ma ba in pace, vorbesc cu ma-ta","Hai ba mai butonezi mult la mobilu' ala?", "A...asta are Cosmote, d-aia isi permite sa vorbeasca..de un' l-ai luat ma", "trimit un mesaj ba, l-am luat din Pitesti", "si io i-am zis unuia sa-mi ia din Alexandria, da' se terminasera toate" , "normal ba, in Alexandria au adus 5 cartele..", "Hahahahhaa")... Si, bineinteles, FORZA ARGESU'!!! Chiar daca au pierdut ei cu Sportu', ("lasa-ne ba sa intram, ca vrem la astia in galerie, suntem din Pitesti", "nu e vina mea, duce-ti-va la poarta ailalta"), si io inghetam pe stadion ca vaca cu cabina ce sunt, si i-am mai luat si pe aia din Alexandria si Vaslui ca sa le arat ce echipa mare suntem, dar avem ghinion baaaaaaaaa!!!, ne-au furat si cu Cluju' si cu Sportu', "FMM!!!", "Ba, vezi ca te-am vazut", "Si ce mortii ma-tii ii faci ma?", "HUO!!!", "Cartule, da-le la M%IE"(sut in cabina) , "Nastasie! Nastasie" (foarfeca, milimetric pe langa poarta)...