luni, 19 februarie 2007

Check out my Slide Show!


[slideshow id=288230376155774730&w=400&h=300].

Astazi voi discuta putin despre taranul de messenger si subspeciile sale. Taranul de messenger este peste tot ; este un produs nou, creat de popularizarea internetului in toate cartierele marginase ale oraselor si aparitia retelelor de cartier. Taranul de messenger nu se limiteaza numai la messenger, el este prezent si pe toate huburile de DC, de unde isi ia toate cele necesare vietii : manele, programe care sa afiseze in messenger manelele pe care tocmai le-a descarcat (pentru ca trebuie sa arate ca el e mai « ciumec » decat toti din lista lui, avand acces la cele mai noi aparitii), filmele porno cu caini/ pisici/ canguri/ veverite ; tot pe DC il gasim jucand trivia (o practica straveche, mostenita de la MIRC). Jucand trivia, el arata lumii ca este mai cult decat toti, desi in sinea lui rade de prostii care nu-si dau seama ca isi ia raspunsurile atat de exacte cautand pe Google cu o rapiditate iesita din comun.

Taranul de messenger are cateva caracteristici dupa care il veti putea recunoaste foarte usor : are poze cu « gagici » goale (sau poze in care ne arata ultimele achizitii : trening, sapca, slapi, luate, bineinteles, din MALL, si pozate cu telefonul lui cu camera si mp3), are avataruri in care seamana cu Eminescu cu mult gel sau 50 Cent, are statusuri inteligente in care ne spune ce face la fiecare moment de timp, da mass-message-uri de 3 ori pe zi, si, bineinteles, asculta manele si vrea ca toata lumea sa stie acest lucru.

Sa ne ocupam mai intai de "status", acest obiect care-i confera taranului un "statut". De cele mai multe ori, este albastru, indicand in acest fel un link spre un site binecunoscut( gen www.manele.com), totodata afisand tendentios ultimul hit Nicolae Guta featuring Romeo Fantastik&Florin Salam si gasca lor de puradei si curve. Mai avem si taranul un pic mai evoluat (de gen feminin), care nu isi pune statusuri in care sa se vada ca asculta manele (pentru ca se da fata finuta si culta si le asculta cu Media Player), dar care este fan inrait Blondy ( si rudele ei din jungla muzicala), 50 Cent(s), Pussycat Dolls (in caz ca nu stiati, au fost dame de companie inainte sa se apuce de cantat, de-aia au gurile asa de frumos arcuite, in forma de…cilindru).

In afara de afisarea melodiilor, statusurile mai au multiple alte intrebuintari : ele sunt folosite pentru a ne anunta pe noi de activitatea zilnica a taranului si preocuparile lui("m-am trezit", " mananc ceai cu paine si gem", "ma cac", "imi continui (SIC!) masa", "sunt in sufragerie", "sunt in bucatarie", "m-am cacat imprastiat…iar.. J "). Totodata ele sunt un obiect al exprimarii sentimentelor taranului : "O iubesc pe mami", " Var-miu este cel mai super", "sunt nefericita pentru ca nu mai aveau hamburgeri la McDonald’s". Bineinteles, exista si preocupari mult mai culte ; de exemplu, taranul simte nevoia sa stim cand el invata (pentru ca este un eveniment la fel de rar ca si erele glaciare). Taranul nostru invata la orice, oricand (cu toate astea, prietenii lui sunt in stare sa jure ca e un prost – dar ce stie ei, ei judeca dupe aparente). Alaturi de aceste statusuri mai gasim si expresii precum : "Busy", "Very busy", "supy", "m a inselat iubita", "care vine in discoteca ?", "Stresat(a)"(pentru fete, se poate traduce : « la ciclu », « nefututa » etc. ), " DND" (cu subvariatiunea sa: "DNFD") etc. Uite un sfat prietenesc : daca nu vrei sa fii deranjat, nu mai intra pe messenger ! (nu te-ai gandit la asta pana acum, nu ?).

Taranul trebuie sa ne anunte cand se uita la film, cand nu este acasa, cand nu vrea sa fie deranjat. Si nu poate face toate acestea dand un simplu CTRL+D (nu, nu-ti apare numele iubitei pe ecran daca faci asta), ci trebuie s-o faca astfel incat lumea sa nu-l creada un fraier : are, intr-adevar treaba, dar are si MESSENGER ! Si lumea nu trebuie sa se indoiasca de asta. Pentru ca prestigiul lui se bazeaza pe acest mini-programel (fetele trebuie sa-l acosteze cu expresii de genul : "te-am vazut pe mess", "da-mi si mie melodia care o ascultai tu ieri", "ce poza sucara ai la avatar").

Taranul pe messenger are o ortografie proprie si un cod bine stabilit cu ajutorul carora se intelege cu ceilalti "cocalari" : el trebuie sa inlocuiasca diacriticele (literele specifice alfabetului roman) cu grupuri precum « sh », « tz », el nu poate sa spuna simplu "da / nu", ci trebuie sa adauge si un " p " dupa fiecare din aceste 2 cuvinte ; el este prea ocupat, prea grabit pentru a mai folosi vocale sau cratime (devenite redundante in vorbitul pe "mess"). Astfel, asistam la expresii precum : "am vnt aks", "dute si lasama", "ne my vdm" si alte aberatii considerate "cool" de multi oameni (mult spus « oameni »…).

Cand trebuie sa te intrebe ceva, si nu este sigur ca esti la calculator, taranul nu intreaba ca tot omul : "esti ?", "poti sa vorbesti ?", ci simte nevoia sa-si faca simtita aparitia cu un minunat BUZZ, sau un Audible cretin. Dupa aceasta interpelare, urmeaza un moment de pauza in care astepti sa te intrebe ceva. Insa taranul nu este previzibil, si nu pune intrebarea pe care o astepti cu nerabdare (ca sa scapi odata de el), ci iti aminteste cum te numesti cu un mesaj precum : "Vlad…", "Alex…", "Ion…". Tragi aer in piept, iti spui in sinea ta ca nu-i frumos sa injuri un om care stie cum te cheama, si intrebi politicos : « ce pizda ma-tii vrei ? ». Rareori primesti un raspuns care sa nu te scoata din pepeni. De cele mai multe ori ai parte de : "c mai faci ? ", "ma plictisesk ", " hai in discoteca "(pentru ca discoteca este un veritabil axis mundi pentru taranul nostru).

In afara de statusuri, taranul are obiceiul de a da mass-message-uri cu subiecte la fel de inteligente ca si el. Enumeram aici : " nb all ", " radu este un copil care va muri daca nu dai si tu mass-uri cretine ", " Yahoo si AOL planuiesc sa fuzioneze si sa preia controlul lumii ", "microsoft si pepsi vor sa termine cu messengerul", "presedintele Yahoo are orgasm de fiecare data cand deschizi tu messengerul", "Mos Craciun iti da 20 de centi pentru fiecare mass pe care-l dai", " o sa mori daca nu dai acest mesaj mai departe, un prieten a incercat asta si acum e mort, i-am dat eu cu lopata in cap ca sa implinesc profetia, nu te juka " etc.

Acestia sunt oamenii care-mi respira aerul. Cu care sunt nevoit sa impart aceeasi planeta. Sper sa faceti toti implozie. Este singura solutie logica. Insa voi nu respectati logica. Voi o sfidati. Cu insasi existenta voastra superflua si
paradoxala. Sunt curios ce reactii o sa primesc. Oricum mi se rupe de genul de oameni pe care i-am descris aici.

P.S. : Negam orice asemanare cu persoane reale…La misto n-am luat pe nimeni, niciodata ! Oare?....

As mai pune si niste versuri din « Master of Puppets », dar oricum le pun tot pentru mine…care sunt.