sâmbătă, 13 mai 2006

Entry for May 13, 2006


"Olimpicii sunt ceva ce visăm să devenim inainte să aflăm de fete, maşini rapide şi bani uşori.[...]N-aţi aflat din presă, cel puţin nu de pe prima pagină: romani au caştigat Balcaniada de matematică, desfăşurată in Cipru (ei, da, Balcanii se prelungesc cumva pe sub Mediterana...!). Te face să te simţi umil chestia asta: cum naiba poate cineva, in gălăgia asta din Romania să mai şi inveţe? [...]Olimpicii se pregătesc să evadeze intrr-o lume normală, departe de a noastră. O lume in care efortul (şi nu banii părinţilor) te bagă la facultate, iar facultatea te trimite direct in suburbia unui mare oraş american, cu gard verde in faţă, SUV si garaj şi barcă pe cel mai apropiat lac. Fără să fie nevoie să furi, să minţi, să inseli sau să-l găseşti in toane bune, la o masă, intr-o seară, pe Irinel Columbeanu. Diferenţa intre destinul lor şi celebritatea adusă de modelling, să zicem, nu e dată doar de trăinicia carierei, ci şi de un anonimat binefăcător... Despre ei nu vom şti niciodată detalii cum sunt cele care descriu scena dintre regizorul Brett Ratner şi actriţa Lindsay Lohan, care s-au certat după ce fata a aflat că Brett e logodit cu fotomodelul romanAlina Puşcău, chestie pe care a descoperit-o cand a găsit-o in pat cu el. După care s-au bătut. Cel puţin 6 milioane şi jumate de romani sunt la curent cu scena asta - şi poate măcar jumătate dintre ei au socotit-o un motiv de mandrie naţională.


Ei bine, şi ei merită pedepsiţi, dar cu o problemă cu mult mai simplă: dacă una din zece fete visează să ajungă in locul Cristinei Rus şi restul sunt deja incrise la şcoala de modele, iar 80% dintre băieţii care nu sunt manelişti joacă fotbal, să se calculeze cine naiba mai are vreun chef de treabă serioasă in ţara asta."(Lucian Mandruta, DV).


Mda...normal ca n-am auzit toata saptamana de vreo Balcaniada...in schimb, stiu ca Gigi i-a urmarit pe jucatorii Bistritei cu Maybach-ul prin oras, stiu ca Videanu a castigat un proces cu Vanghelie...si mai stiu o groaza de prostii. De fapt, cine-i felicita pe olimpici? Parintii, profesorii, colegii (de clasa, cei din aceeasi scoala sau acelasi liceu n-au nici o treaba cu ei), prietenii din cartier, si, eventual, primarul (daca e in campanie electorala). Oricum, acest articol mi-a adus aminte de fostii mei colegi olimpici (Andrei, Cristi, Rosoiu...), prieteni din cartier (Tohaneanu) si un baiat pe care l-am vazut o singura data cand eram in clasa a V-a(Manolescu)...Si acest blog e pentru ei. Pentru ei toti: olimpici la matematica, fizica, informatica, chimie, biologie, romana, castigatori de balcaniade, concursuri internationale, nationale...Toti.




P.S.: Poate va intebati de ce am poze cu grafice de functii in calculator. Intrebati-va in continuare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu