vineri, 21 august 2009

Da' de ce la chifla?

          Shaorma...muza barzilor de-a lungul vremii...mancarea zeilor ( "servita" cu nectar pentru a alunga efectele usturoiului si pentru a potoli arsurile stomacale de la ardeii iuti)...mancarea cu 1000 de arome diferite (mai ales cele de "iesire").

          Shaorma...acest liant universal. Cu totii ne deosebim in functie de diversele preferinte (picanta, dulce, fara usturoi, fara carne), fiecare personalitate isi gaseste un corespondent in infinitatea diferitelor combinatii pe care ni le pune la dispozitie.

          Fie ca ne place sau nu, cu totii suntem uniti prin shaorma, pastrandu-ne totusi autenticitatea. Ea ne uneste pe toti: de la studentul sarac ce o priveste ca pe o delicatesa (dupa o saptamana de mancat conserve), pana la DOMNUL cu Mercedes CLS (in trening alb, pentru a crea un contrast subtil si sublim cu negrul masinii),  de la muncitorul tip "Dorel" care sta si asuda in soarele din Regie, asteptand ca bordurile sa se puna singure, pana la profesorul universitar (doctor docent, pula mea..) ademenit de o mireasma nemaintalnita pana atunci.Fie ca stai in Berceni, fie in Piata Victoriei esti deopotriva parte componenta a shaormei ce ne leaga. Incercati sa va imaginati niste drumuri imaginare intre Shaormariile Bucurestiului...apoi extindeti, si vedeti harta Romaniei legata de autostrazi intre shaorme...Repetati rationamentul pentru Terra, apoi pentru Galaxie, si, intr-un final, Univers! Acum vedeti clar ca toate gaselnitele astronomilor cu "Calea Lactee", Centura lui Orion, si alte baliverne, sunt, de fapt, puncte de concepere si comercializare a shaormei (Calea Lactee este incorect denumita, de fapt acolo se prepara cu mai multa maioneza,dar, uatevăr).

             Shaorma este afrodiziacul perfect, a contribuit la crearea celor mai VALOROASE povesti de dragoste din mezozoic (cand se prepara cu carne de mamut), si pana in zilele noastre (cand oamenii s-au prins ca puii nu opun asa de mare rezistenta): "Oana si Uzi" , "Catalin si Catalina"...si multe altili ce urmeaza a fi povestite.

            Si, intr-un final apoteotic, raspunsul la intrebarea din titlu...

PENTRU CA E MAI IEFTINA !!!!

2 comentarii:

  1. Ba, ala cu trening si Mercedes era patronul shaormariei: MELTEANUL DIN SPATELE LA IDEIE!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba, sigur a mai fost un meltean cu CLS care a venit sa cumpere. Doar am stat 4 ani la coada acolo..nu putea fi un singur meltean cu CLS. Ar contrazice legile shaormei.
    Oricum, patronul era regulamentar...

    RăspundețiȘtergere