sâmbătă, 22 august 2009

Stallone. Sylvester Stallone.


În caz ca sunteți de la țară (la figurat, ca de fapt satenii adevarati au postere mai smechere ca asta in carciuma),v-am specificat cam in ce filme au ”stăruit” băîeții. Daca tot nu-i cunoasteti, ati nimerit prost acilea (probabil urmariti numai filme de Cannes/Anonimul, si considerati ca Almodovar e genial, deci…marsh!).

Actorii astia sunt de departe generatia “dă haur” a filmelor cu batai/impuscaturi. Ei sunt si cred ca vor ramane mult timp de-acum incolo punctul de referinta pentru multi actori de mana a treispea. (Bineinteles, alaturi de ei, in acei ani mai existau si : Van Damme, Steven Seagal si bineinteles Chuck Norris – da’ astia erau de mana a 2-a…adica faceau filme cu buget mai mic decat astia 3, si, implicit, mai de cacat).

Acu’, astia 3 mi-au luminat copilaria…daca va intrebati de unde atata cultura, sa stiti ca mare parte e de la ei. Lumea are in general o parere proasta despre ei, pe principiul: “hai frate, te uiti la filme cu Stallone/Willis/Schwarz, esti de cacat!”. Va spun io….99% dintre snobi asa gandesc. Si poate au dreptate….ma doare la basca: mie-mi plac. In minunata Americă există asa-numitele Razzie Awards (Zmeura dă Haur, pentru ciobani), si care sunt punctul de referinta pentru toti snobii penisului: ai luat un d-asta, ai cacat steagu’…esti de cacat toata viata. Tot oamenii care pun botu la mizeria asta, considera, pe de alta parte, ca Oscarurile sunt definitia calitatii si se uita acasa numai la “filme de Oscar” (ti se face greata, si mai multe nu). Listele cu Razzie Awards din ultimii treij dă ani il mentioneaza pe Stallone de 13 ori (n-a castigat el decat de 4 ori, da’ e pe podium mai mereu), si asta, il face sa para de cacat. Numai ca, (si acilea vine hopu’ ăl mare pentru snobii care se ghideaza dupa gusturile altora si carora tre’ sa li se spuna ce e bun si ce e rau, ca mintea nu-i duce nici sa-si lege sireturile), “rezultă două cestiuni din cele spuse de Țugurlan”:

  1. Stallone a luat, pentru un film al carui scenariu l-a scris SINGUR, in 3 nopti, cand n-avea bani nici de o shaorma, 3 (da, TREI IN P…ULA MEA) Oscaruri. Si uite cum ti se zbate si ultimul neuron in creier si se sinucide din cauza contradictiei, retardule!
  2. În respectivul “Hall of Shame” apar și nume care, în accepțiunea “marelui public”, sunt considerati: “monstri sacri”, “actori de ținută”, “actori de calibru”( si cliseele pot continua la infinit), precum: Bruce Willis (vedeti Unbreakable / Ultimul Samaritean / Lucky Number Slevin), Mickey Rourke (intai Wrestler, si dup-aia comentati), Kevin Costner (Dansand cu lupii), Jack Nicholson (The Shinning), Al Pacino (Carlito’s Way / Avocatul diavolului / Parfum de femeie / Godfather II), Ralph Fiennes (Pacientul Englez / Dragonul Rosu), Anthony Hopkins (Tacerea mieilor, Picasso, Nixon) si altii.

Ca sa tragem si niste concluzii (ca doar nu ne-am documentat atata da’n pulea), spunem ca:

  • Oscarul nu e o garantie a unui actor/film bun (cel mai bun exemplu este, de departe, TITANIC).
  • Zmeura dă Haur nu e o garantie a unui actor/film prost (am detaliat destul)
  • Nu exista numai alb și negru în viață
  • Ești prea prost dacă decid alții pentru tine ce gusturi să ai (asta nu înseamnă că dacă 10 oameni cu capul pe umeri au vazut un film si-ti spun ca e prost, tu trebuie sa te ambitionezi sa crezi ca e bun – poate sa-ti PLACA, dar asta nu-l face bun)
  • Prostul are, de cele mai multe ori, CONVINGERI si nimeni nu i le clatina (deci daca erai prost si ai citit, probabil ai ramas cu aceleasi clisee de cacat despre unii actori)
  • Ceea ce-am explicat aici, precum si parerile despre OMUL PROST, se pot extrapola foarte usor la orice situatie din viață.

retard

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu