miercuri, 4 noiembrie 2009

Aiurea

Ante scriptum: SOC! Dupa ce 90% dintre ministri au fost RESPINSI la audierile din Parlament, a fost respins Guvernul (in totalitate, nu individual). Repet, soc…cel putin pentru cretinii de la hotnews/realitatea.net/antena3.ro/money.ro care au tratat subiectul. Daca eram manager, sa-mi bag pula de nu intrerupeam transmisia si bagam desene animate. Sau porno cu pitici maltratati cu unelte de santier de femei gigant.

Venira niste 8 uameni in week-end la Londra, si ma dusai si io o zi pa la ei. Bine, io nu-s prieten decat cu 4 dintre ei (jumatatea a’ buna, dupa cum o sa va iesplic alta data), cu 2 chiar am stat in camera vreo 2 ani (va facui celebri, moldovenilor!!!). A fost dixtractie, futere-n cur (DOAR INTRE BAETI !), plimbare romantica, pula mea… Si, unul dintre prietini, sa-l denumim generic Stefanitza, m-a intrebat: “Ba, tu crezi ca britanicii astia sunt mai destepti ca noi? Adica IQ si pula mea..”. No, io am fost toata vieatza mea, toata vieatza mea, de parere ca nu e nicio rusine sa fii roman, si ca la capitolul creer nu stam chiar rau. Si inca mai cred asta. Pe baza experientelor mele cu oameni de pe-aci, stam chiar foarte bine (mult mai bine ca indienii, de exemplu). Britanici n-am prea cunoscut, deci nu ma pronunt. Bun, deci io, mandru tare: “nu coae, au mai multi bani, mai avansati tehnologic, da’ nu-s ei mai destepti intrinsec asa…”.

Dup-aia, plimbandu-ma prin Londra, am ajuns cumva sa ma indoiesc de spusele-mi. Acu’, n-o sa fac o comparatie intre Anglia si Romania, ca as fi mai cretin decat par deja. Nu iegzista comparatie istorica…in sensul ca uamenii au fost la un moment dat, cea mai mare tzară dă pă glob (sau mapamond, depinde de ce aveti prin casa). Ideea e ca acu vreo sută și ceva de ani, ei făceau nește treburi ca astea:

1886-1894                                                       1890

tower_bridge underground-sign_1

Buun…acu, nu vreau sa spun ca Romania e de cacat pentru ca acu 100 de ani n-aveam poduri rabatabile si metrou (subteran, cum ar veni). Ca, pula mea…aveam alte probleme.

Ce ma deranjeaza pe mine, e ca romanului nu-i place munca. Si aici s-a cam facut diferenta. Adica, dupa ‘89 au mai venit bani in Romania. Multi bani. Si pentru autostrazi, si pentru metrou, si pentru pula mea. Numai ca nimeni n-a vrut sa munceasca pentru ei. Ca e usor sa-i furi. Luam un scenariu: se construieste Tower Bridge peste:

  1. Tamisa: se da un termen de 8 ani azi.Maine, firmele angajeaza muncitori. Muncitorii se BUCURA ca vor avea de lucru 7 ani si participa la crearea unui lucru frumos si util. Muncim, peste 7 ani avem pod. (Anno Domini: 1886. http://en.wikipedia.org/wiki/Tower_Bridge)
  2. Dambovita: se da un termen de 3 ani. Maine, incep licitatiile. Castiga cine trebuie. Peste 2 ani, expropriem pestii din Dambovita. Firmele angajeaza muncitori. Muncitorii gandesc: “ai, sa-mi bag pula…tre’ sa muncesc 3 ani la cacatul asta”. A doua zi de munca, greva. Muncitorii nu sunt multumiti de salarii. Gigel castiga mai mult, si sta degeaba. Nu se maresc salariile. Se decide tacit ca toti sa stea degeaba. Inca 3 ani. Podul inainteaza, trebuie sa incepem si de pe malul drept. Cacat, terenul e detinut de primari si parlamentari. Inca 1 an pentru expropierea malului drept. Porneste constructia. 50% din muncitori se duc in Italia. Vine criza, nu mai sunt bani. Ne bagam pula, si-asa n-aveam nevoie de pod, guvernul care a pornit constructia era plin de corupti. Incepe ancheta la DNA. Noul guvern incepe un nou pod, 50 de metri mai la deal.(Anno Domini: 1989-2009 and counting)

Are rost sa spun ca ne-au trebuit dooj de ani sa mai facem 3 statii de metrou, inspre A2? Sau ca la pasajul BASARAB se lucreaza deja de 3 ani? TREI, in pula mea!!! La Baneasa, la fel…

Deci, nu e de bani, nici de IQ, nici de codul genetic, nici de pozitia geografica, nici de marimea pulii (sau a penisului, dupa caz)…e de nesimtire. Si d-aia n-o sa ne schimbam. Niciodata. Si de-aia avem parte de restrictii care ne afecteaza pe toti.

P.S.: In tot acest timp, omenirea se pregateste sa construiasca: http://www.realitatea.net/constructiile-colosale-pe-care-le-pregateste-omenirea_656342.html.

5 comentarii:

  1. o posibila rezolvare pentru pulile noastre numeroase si blege ar fi sa fie puse la munca de un alt dictator. pesemne ca numai sub bici suntem in stare sa muncim. partea proasta e ca si dictatorul face numai ce vrea pula lui, ca doar n-o sa faca numai investitii necesare poporului, isi mai trage si el niste palate cu totul si cu totul de rahat, cum e Casa poporului, de exemplu ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. referitor la primul paragraf: sunt trei, trei .. .... ..., jurnalisti in Romania care stiu despre ce este vorba pe partea financiara si cinci pe politic. nici unii dintre ei nu lucreaza pentru site-urile astea. Daca vrei, iti dau nume ca sa nu iti mai provoci stari de anxietate atunci cand citesti titluri bomba de genul "Basescu-Oprescu: 0-1, Guvernul a fost respins!", eventual galben pe negru, ca pentru calamitati naturale. Pun pariu ca Basescu nici nu s-a gandit ca o sa cada Guvernul...
    Deci nici jurnalistilor nu le place sa munceasca

    RăspundețiȘtergere
  3. @dollo: desi pe vremea "ailalta" s-au realizat destule realizari, tot se fura in draci. "Dorel" n-a aparut dupa Revolutie. A fost creat chiar de comunism, cand nu conta daca munceai sau nu, banii tot ii luai. Dar da, romanul trebuie strunit sa munceasca.

    @Anonim: Da, pune niste linkuri, ceva...ca sper ca nu scriu pe un carnetel, in intimatea propriei case, ca sa nu mai vada nimeni. Nimanui nu-i place munca. Si aici ma includ cu mandrie. Dar, cand am avut serviciu, m-am dus si am muncit cat m-au dus pe mine capul si puterile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau sa pun linkuri...nu imi place sa muncesc :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Avand in vedere ca nu te plateste nimeni sa le pui, nu se poate numi "munca". De fapt, te-as incuraja sa pui linkurile in timp ce esti la serviciu, ca sa le arati sefilor cat esti de rebel/a, si cam ce parere ai tu despre firma lor de cacat.

    RăspundețiȘtergere