luni, 23 noiembrie 2009

77% dintre romani au craniu unicameral

Cica asta ar fi procentul…77% dintre votanti au zis ca e mai bine cu Parlament unicameral. Romanii au inteles democratia exact asa:

Asta ati votat, asta sa ascultati.

Papagalilor, democratia este APARENT, mai scumpa. Desi Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, UNIUNEA EUROPEANA au toate o forma de Parlament BICAMERAL, noi am ales sa fim “speciali”. Si speciali vom ramane tot restul zilelor noastre. A…apropo, stiti ca si actualul Parlament trebuie sa fie de acord cu reducerea asta, nu?

BONUS, pentru ca-mi sunteti dragi:

P.S.: Si eu sunt de acord cu reducerea numarului de parlamentari, dar unicameralul inseamna inca un pas spre dictatura.

Surse de inspiratie:

http://moshemordechai.wordpress.com/2009/11/12/oligofreni-presedintele-vi-se-adreseaza/

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/craniul-unicameral-al-lui-traian-basescu-12238.html

10 comentarii:

  1. cois, eu am votat unicameral si nu mi-e rusine... nu fac mai nimic nici in 2 camere, de ce sa stea degeaba... isi dau unii altora legile si le fut in cur la dublu ca sa nu treaca nici una :)... da-i in mortii lor, dictatura sa fie, oricum ma visam eu dictator, asa pregatesc tara pt venirea mea :). love from romania

    RăspundețiȘtergere
  2. aaaa....hm..tre sa fie de la apa de la robinet!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim1 (care stiu ca e C&istina, dar ea nu vrea sa se stie ca e Cristi*a): Mai bine te inregistrezi pentru statiile de metrou din Drumul Taberei. Sunt sigur in 20 de ani se va deschide cel putin o statie.

    @Ghilgamesh: Ballz, io n-am zis sa-ti fie rusine. Ti-am aratat cu ce mesaj rezonezi. Cum ti se adreseaza tie Basescu la EtnoTV si tu te identifici. Pula mea, daca ai aceleasi pareri despre Parlament cu Varu' Sandel, cine-s eu sa ma opun?? Io nu stiu ce legi extraordinar de minunate zici tu ca n-au trecut prin Parlament, pentru ca avea 2 camere. Eu stiu ca a trecut aia cu cresterea salariilor profesorilor, votata de Parlament, promulgata de Presedinte, si declarata Constitutionala. Si mai stiu ca se aplica din pula. Dar, tie-ti place in continuare sa fii prostit de Basescu. Foarte bine, sa mai fie inca 5 ani, sa ne mai auzim si atunci. Sa stii totusi, ca atunci cand o lege e respinsa de una din Camere, e destul de probabil sa fie o lege PROST scrisa. Aveam pretentii mai mari de la tine, cum ar fi sa stii ca din 2012 UE vrea sa impuna statelor membre Parlament bicameral.
    Oricum, io te-as vota dictator, ca stiu ca ai legaliza downloadul de filme porno. :*

    @Anonim2: Nu stiu daca esti anonim1, dar n-am inteles-o p-asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine n-a votat nu are dreptul sa critice restul votantilor. Spre deosebire de prostalau, Basescu nu este impins din spate de niciun grup de interese. Ca sa citez partial, tie-ti place in continuare sa fii prostit de Antena 3 si Felix.

    RăspundețiȘtergere
  5. ba vlade (sau andrei, ca sa fim intimi), ar merita o discutie la o bere asa despre parerile noastre in legatura cu politica si forma de guvernamant, ca avem ce sa punem unul contra altuia... dar eu zic asa: in mare problema cu parlamentul nostru e ca e prost facut, degeaba este el supremul bastion al democratiei in teorie, ca in practica e plin de rechini care dorm la vot, nu vin la sedinte, fura cat pot, etc etc. Mie profa de istoria mi-a zis din clasa a 4a ca tara noastra este prea mica si prea saraca pentru 2 camere de parlament, ca alte tari o duc foarte bine cu o camera. Deci tine minte, clasa a 4a, nici nu se punea problema de unicameral atunci. Ba si mie mi-a placut ideea asta... pentru ca n-or fi ele legile bune sau perfecte, dar ele nu trec din cauza intereselor de grup, nu pentru ca nu sunt bune... ca stim doar cine e in parlament, niste "altruisti" si "patrioti". In al doilea rand, eu nu sunt de acord cu legea aia magica pe care o sustii. Poate e din cauza parintilor... tu ai un parinte profesor, eu, desi am un parinte bugetar, o am pe mama la privat, si ea de obicei se face auzita mai mult ca tata :). Si mama zice bine ce zice ea. Toti bugetarii din tara asta, profesori sau nu, pe merit sau nu(ca unii merita) vor bani mai multi. Pai vreti ma, dar uitati-va in privat, sunt aceleasi salarii de cct si conditii poate mai grele de munca. Mama nu poate face greva sau scandal ca are salariul necorespunzator pt ca e data afara, dar profesorii ameninta blocarea anului, magistratii blocarea justitiei, etc. Metrorexu sunt ultimii nemultumiti de pe lista asta. Pai de unde tata... legea aia a fost data in pola, populist, din interese, pentru ca tot poporul neintelegator urla, pentru ca bla bla... deci nu sunt de acord cu tine nici in privinta legii cu 50%, si nu pentru ca nu ar merita, ci pentru ca nu se poate :). Prefer sa fiu realist. De aceea uneori zic ca ar fi mai bine cu mai putina democratie, ca democratie inseamna ca tot prostu are drept egal de vot cu tine... iar in legatura cu mine si badea sandu, nu stiu daca avem aceleasi idei politice, prefer sa cred doar ca am votat la fel, dar ideile mele sunt mai profunde :P. Si eu pot gasi pedofili sau alte alea care ar vota ca tine, sau mai bine zis nu au votat, exact ca tine. Si deja nu mai scriu, ca tre sa ma fac ca mai si muncesc, ca nu ma platesc astia miliarde la privat ca sa stau :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Paunica: =)))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Asta a fost magnifica...de ce n-am voie sa critic? Exista vreo "lege"? Pe tine te iau pe puncte, ca vad ca esti ultras:
    1. Nu i-am votat pe Geoana / Felix niciodata. Nu am spus ca Geoana este mai bun ca Basescu. In articolul precedent, am specificat clar ca, pentru mine, toti sunt la fel. Cei 0km de autostrada sunt "realizarea" si a PSD, si a PDL, a PNL.
    2. Ridzi, Udrea, Videanu, Berceanu, Umbrarescu, Casuneanu, Paunescu (ala cu B1TV), Flutur, Cocos...nu-s grup de interese? De unde are Basescu atatia bani de campanie? Din salariul de presedinte????
    3. Am pus mai multe linkuri de la realitatea/hotnews pe blog, decat am pus de la Antena3.
    4. Idolul tau, Basescu, i-a adus pe PSD la guvernare acum 9 luni, NU EU. Si a si spus ca asta a fost visul lui. http://www.gandul.info/politica/basescu-despre-guvern-imi-vad-visul-cu-ochii-3678000

    RăspundețiȘtergere
  7. @ghilgamesh: Ti-ai dat singur cu tesla-n coaie, la faza asta. Ma bucur sincer ca ai ramas la acelasi nivel de gandire politica pe care il aveai in clasa a 4-a. Sper ca, intre timp, ai invatat totusi sa te stergi singur la cur.Repet, mi-ar placea sa ma compar si sa preiau modele (de organizare a societatii in toate formele ei), de la Europa de vest, decat de la Grecia sau tari africane.
    Parlamentul ala pe care il infierati voi, este la fel de ales ca si presedintele. Acum 2 ani ati pus botu' cand ne-a chemat sa facem uninominal, militand pentru asa ceva si spunand ca asta va "asana clasa politica". Nu vreti sa va aduceti aminte si acum sa recunoasteti ca s-a asanat fix O PULA. Aceiasi parlamentari sunt si acum. Deci, ideea lui Basescu a fost o mare LABA.
    Referitor la bugetari, te rog, totusi, sa faci distinctie intre "profesorii ameninta" si "magistratii blocheaza". Profesorii si-au vazut in continuare de treaba, au inghitit din nou muia de la Guvern, si s-au intors in scoli. Magistratii au stat pe pozitii si au amenintat ca blocheaza alegerile. Eu n-am zis ca sunt fonduri pentru salarii (stiu si eu ca nu sunt), am zis doar ca TOATA CLASA POLITICA a votat cu nesimtire. Si voi nu vreti sa observati acest lucru. Dati vina pe PNL, PSD, si vorbiti de parca PDL n-ar fi votat mizeria, iar Basescu n-ar fi promulgat-o pentru voturi. Refuzati sa vedeti cat de ticalosi sunt TOTI. Va acoperiti ochii si urechile, atunci cand toate dovezile arata ca si Basescu (+PDL), este la fel de vinovat pentru situatia tarii ca si PSD-ul. Asta ma deranjeaza.

    P.S.: Sunt grele conditiile la privat, insa primul tau salariu la "multinationala"(in momentul in care nu terminasei facultatea!) a fost exact cat al maica-mii, care avea 20 de ani de experienta. Si ea n-a avut de ales, la momentul respectiv. Nu existau multinationale, nu exista Marketing/PR/HR/Advertising, nu exista Coca-Cola si Mos Craciun.
    P.P.S: Baga-mi-as penisul in calculatorul tau cuantic!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun, atunci daca Geoana nu este mai bun ca Basescu, printr-o logica simplista am putea trage concluzia ca Basescu merita in continuare sa fie presedinte. Sau era mai bun roacherul ala de Cernea ? Nu spune nimeni ca Basescu nu are bube, dar in niciun caz nu este mai patat ca Iliescu sau Patriciu, ca practic impotriva astora a concurat. Daca toti care sunt in cursa prezidentiala sunt corupti, ce propui sa facem ? Sa nu mai mergem la vot, sa le aratam cat de destepti suntem ? Nu vreau sa voteze lelea floarea de la Baicoi pentru mine, refuz ca PSD-ul sa conduca iar (pentru ca daca toti intelectualii raman acasa, asta se va intampla).

    RăspundețiȘtergere
  9. @Paunica: Bun, asta voiam sa aud. Ca esti constient de bubele lui Basescu. Daca votezi in cunostinta de cauza, foarte bine. Eu pur si simplu nu mai pot sa pun stampila si sa stiu ca i-am imbogatit pe Vanghelie / Udrea. Pentru mine, nu exista optiune de vot. Nu am nici un indemn, fiecare face dupa cum il taie capul, insa consecintele le vom suporta toti.
    Dar am dreptul sa-mi bat pula de anumite categorii sociale dupa cum ma duce capul. Pentru ca nu ma imbogatesc nici daca iese Geoana, nici daca iese Basescu. Macar sa ma distrez.

    P.S.: Am uitat sa-ti zic de la primul comentariu....BA! Din miliardele de vizitatori unici pe care-i am din toate colturile galaxiei, numai la TINE a aparut (in statistici): "Unidentified Operating System". Deci, nu'sh ce dracu ai piratat acolo, da' ai bulversat Internetul (pana acum a recunoscut toate variantele de linux/ MAC/ WIN, care m-au vizitat). Cred ca astia de la MI 5, isi trag palme si nu mai pot dormi noaptea din cauza sistemului tau de operare.

    RăspundețiȘtergere