marți, 17 noiembrie 2009

Cultura la chifla (Ep.2)

cupa_mondiala_World_Cup Io nu’sh ce analfabeti retarzi lucreaza pe la agentiile astea de stiri…pula mea, nu li se da si lor un test de IQ / cultura generalista, ceva, inainte sa fie angajati? Astia habar n-au in ce an a avut loc unirea de la 1918 daca-i intrebi…Mie mi-a placut istoria foarte mult cand eram mic…In liceu, am citit cuprinsu’ la toate cartile de istorie…atat de tare m-au pasionat. In sfarsit, doo paxiuni ale mele sa-u intalnit: ISTORIA si FOTBALUL…POFTIM CULTURA: http://antena3.ro/stiri/externe/unu-din-20-de-elevi-britanici-cred-ca-adolf-hitler-a-antrenat-nationala-germaniei_84458.html

VIZIUNEA MEA:

In zilele de inceput ale fotbalului, Cupa Mondiala World Cup nu era organizata la fel ca in zilele noastre. Dupa tragerile la sorti, finala pentru suprematia mondiala in fotbal s-a desfasurat intre 2 echipe cu o componenta mixta:

football

AXA Bayern-Juventus-Kawasaki Alianta United-CSKA-KFC
1. Albert Speer
2.Ugo Cavallero
3. Mitsumasa Yonai
4. Karl Donitz
5. Giovanni Messe
6. Erwin van Rommel
7. Heinz Guderian
8. Hermann Goering
9. Albert Kesserling
11. Gerd von Rundstedt
SS. Heinrich Himmler
1. Clement Atlee
2. Alexandros Papagos
3. Władysław Anders
4. Maurice Gamelin
5. Chiang Kai-Shek
6. Vasily Chuikov
7. Arthur “Bomber” Harris
8.Georgy Zhukov
74.Dwight D. Eisenhower
9. Bernard Montgomery
11. George Patton
Antrenor:
Adolf Hitler
Secunzi:
Hirohito
Mussolini
Antrenor:
Winston Churchill
Secunzi
Roosvelt
Stalin

Meciul a avut multe faze spectaculoase, desi jucatorii au jucat (!!!) foarte dur, multe lovituri nepermise, multe cartonase galbene, cateva semnalizari in ofsaid si multe greseli de ambele parti. Va prezentam in continuare cateva din actiunile importante ale meciului:

  • Sustinuti de o galerie puternica, condusa de Joseph Goebbels, Axa incepe puternic prima repriza (in care ataca de la dreapta spre stanga). Adolf Hitler isi aseaza bine formatia in teren, si cu un mijloc puternic, cei 3 atacanti creeaza panica inca din primele minute in defensiva adversa. Jucatorii polonezi/francezi/chinezi par debusolati si cedeaza foarte usor atacurilor. Portarul englez scoate cateva mingi incredibile, si nu-i vine sa creada cand fundasul central francez, efectiv se da la o parte din calea atacantilor adversi. Desi tehnic superiori nemtilor, mijlocasii englezi nu pot porni atacurile si vin foarte mult in sprijinul defensivei. Totusi, echipa Aliatilor rezista bine pe flancuri, unde grecul Papagos face fata atacurilor fundasului italian (desi mult mai mic si mai incet decat adversarul, Papagos este pur si simplu…mai curajos). Nemtii isi concentreaza atacurile pe mijlocul terenului, iar fundasul rus nu vine deloc in sprijinul defensivei, ba, mai rau, il accidenteaza pe coechipierul polonez rupandu-i coloana in 2. Totodata fundasul japonez se distreaza cu oponentul sau chinez, dandu-i mingea printre picioare, scuipandu-l intre ochi si omorand 200000 de concetateni civili ai acestuia. Este deja 2-0 pentru nemti (scorul ar fi fost catastrofal, insa nemtii au lovit si bara, iar portarul englez a fost fenomenal).
  • Dupa aceasta perioada de soc, antrenorul Aliatilor va face cateva schimbari, menite sa intareasca defensiva: inlocuieste fundasii polonezi/francezi/chinezi cu englezi. In tot acest timp, jucatorii americani nu se regasesc pe teren si par suspecti de non-combat. In continuare, atacantii germani se distreaza pe toate fronturile, incantand privirile publicului din Londra, Coventry, Stalingrad si Paris.
  • Surprinzator, incepe sa ninga. Se pare ca jucatorii germani nu sunt echipati cu ghetele corespunzatoare. Cei 2 jucatori rusi incep sa dicteze jocul, intrucat sunt familiarizati cu jocul in aceste conditii de joc. Jucatorii italieni ai axei isi dovedesc fragilitatea in defensiva, si isi dau cateva autogoluri spre disperarea portarului german caruia ii vine sa-i stranga de gat. Nimeni nu intelege ce-l opreste. Scorul devine egal: 2-2.
  • Apropiindu-ne de finalul partidei, Adolf Hitler nu face nici o schimbare, desi jucatorii ii semnaleaza in repetate randuri ca nu mai au resurse. In schimb, Aliatii isi ruleaza jucatorii si, se pare ca americanii si-au gasit locul in echipa. Cum in prima repriza nu au depus foarte mult efort, preferand sa sparga seminte de pe margine si sa degajeze in aut de cateva ori, au destule rezerve de energie. In aceste conditii, Adolf Hitler face o greseala, care, dupa parerea specialistilor, il va costa Cupa Mondiala World Cup. In loc sa incerce sa se cantoneze in defensiva si sa obtina o remiza, isi arunca echipa in atac. Cu toate acestea, jucatorii sunt epuizati si raman expusi pe flancuri, iar Montgomery si Patton isi fac de cap pe teren. Intre timp, galeria germana este orbita de cateva fumigene aruncate chiar de Goebbels. Totusi, la fluierul final al arbitrului, fumul se raspandeste, iar suporterii germani observa surprinsi tabela care arata un neverosimil 20-2 in favoarea aliatilor. (in minutele de prelungire, cand victoria era deja clara, antrenorul Aliatilor a introdus si cativa jucatori francezi, de pe banca de rezerve. Desi gresisera impardonabil, ei tot aveau impresia ca sunt mai buni decat tot restul lumii, asa ca antrenorul le-a mai dat o sansa).
  • Astfel, Adolf Hitler a pierdut Cupa Mondiala World Cup, din cauza arogantei nebune care l-a facut sa nu joace pentru o remiza. Dupa aceasta infrangere, echipa axei a intrat intr-un cantonament intensiv la Nurnberg, unde s-au accidentat grav si au fost nevoiti sa isi agate ghetele in cui pentru totdeauna. Antrenorul Hitler nu a putut trai cu deceptia acestei infrangeri. Totusi, cel mai mult se pare ca au suferit fanii niponi din orasele Hiroshima si Nagasaki care au format o gramada in forma de ciuperca din televizoare, si apoi au dat foc gramezii.
  • Desi victoriosi, Aliatii nu au celebrat impreuna aceasta realizare fenomenala, din cauza unui conflict pornit de jucatorii rusi, care, dupa ce s-au imbatat, le-au pus magiun in ghete coechipierilor.

P.S.: Pentru documentare: http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II

http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_leaders_of_World_War_II

http://en.wikipedia.org/wiki/Allied_leaders_of_World_War_II

6 comentarii:

  1. Vezi, ba, papagalule?!? Daca scriai si tu ca acum te vopsesti/bagi o shaorma, la momentul actoal aveai 20 de comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  2. ba chiukov ala sper ca e jukov? ca altfel ar fi grav sa nu-l fi trecut, doar a jucat bine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Clopotzel: Mda, numai ca in istorie au existat si echipe disproportionate (de exemplu, intr-un Romania vs Rusia, n-as prea avea de unde sa adun 11 jucatori romani de valoare). Dar o sa ma straduiesc mai mult, bineinteles :D.

    @SingurEl: Intai trebuie sa am o masa mare de fideli, si apoi pot sa incep cu articolele gen "ma duc sa fac caca". Stiu ca faluscistii sunt la Lazio (am si steag cu ei, daca-tz aduci aminte), insa aici era vorba de o confruntare intre "nume grele" ale fotbalului mondial (iar bianco-neri detin ceva mai multe trofee decat bianco-celesti). Hai ca ti-am dat pe pizda la faza asta.

    @LaNayba: Ca intotdeauna, normal ;)

    @ghilgamesh: Ba vajule, mie intotdeauna mi-a placut despre tine si consider ca stii mai multa istorie decat mine. INSA! Tu ai avut mereu un defect...nu te-ai priceput la fotbal, tati. Asa ca te-nvata fratili tau acilea.
    Jucatorul cu nr.6, este un fundas lateral. Intelesasi? FUNDAS. APARATOR. DEFENDER. Rolul sau in economia jocului este de a contracara atacurile adversarilor. Exact ca si posesorul tricoului de joc, respectiv Lt. Gen. Vasily Chuikov a fost responsabil pentru apararea Stalingradului. Dupa cum stii, aici s-a cam intors razboiul, datorita in parte si faptului ca Chuikov era pe teren propriu ;).
    Georgy Zhukov (respectiv JUKOV pe romaneste), poarta tricoul cu nr. 8, este coordonator de joc si mijlocas ofensiv fix IN SPATELE VARFURILOR. Nu l-am pus atacant, pentru ca rateaza mult (a se citi: cam cati soldati sovietici au murit raportat la nr. de nemti), iar Patton si Montgomery au statistica asta mai buna...sunt mai eficienti in fata portii.

    P.S.: Fir-ai al dracu' cu calculatoru' tau cuantic cu tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. da coae, nul vazusem pe zhukov, asa e :))... plm tre sami schimb ochelarii

    RăspundețiȘtergere