marți, 29 septembrie 2009

Cateva impresii

Ajunsai si io ca tot romanu, in patria cu cei mai multi indieni din lume. Am vazut o spoiala din viata/cultura (pfff) de pe-aci, si, normal, am tras concluzii, am facut niste judecati, am impartit lumea in alb si negru (oarecum aiurea, sunt cam singurul de partea albilor :| ) si ma pregatesc sa dau niste verdicte superficiale pe baza carora imi voi trasa niste coordonate ce vor determina toata sederea mea aici. Hai ca fusai un pic meandro-concretic.

Aviz alora care adorm dupa 2 cuvinte: o sa fie un post LUNG. Duce-ti-va si cititi-l pe Z0s0.

Nu vreau sa vorbesc de rau Romania, pentru ca e tara in care am crescut, tara in care am impartit o paine si … inca o paine cu cei apropiati, bla-bla. Nu vreau sa vorbesc de rau Regatul Unit al Marii Scotii si Irlandei din Stanga, pentru ca am venit aici ca sa invat (si sa le dau o carca de bani), iar oamenii cam ofera conditii (din cate se pare). Asa ca hai sa vorbim despre cat de frumuase sunt aceste 2 tarisoare:

  • Am plecat din RO de pe Baniasa. Autogara Pitesti e mai misto (aia Sud, de unde pleaca ratele catre Olt si Teleorman, nu aia frumoasa din Nord, unde pleaca autocarele “ăle bune” spre Bucuresti). N-am mai vazut atatia tigani / m4 (metru patrat) in viata mea. Si, culmea, toti erau catre cursele de Roma, Bologna si un oras obscur din Spania. In avionul spre Anglia nu erau tigani, doar vreo 2 cocalari in pantaloni 3 sferturi si bluze dubioase (gen, cu sclipici). Am stat la o coada vreo 30 de minute, si mai stateam mult si bine daca nu dadeam din coate si ma bagam in fata oamenilor care aveau cursele mai tarziu (vreo 20 de oameni in fata mea). La verificari pasapoarte era coada, erau doar 2 distrusi care verificau pasapoartele. Luatz pula, pe aceasta cale.
  • Am aterizat pe Luton. Am mers 5 minute pe LANGA o coada. M-am asezat ultimul, in fata mea cred ca erau vreo 5-600 de oameni. Bineinteles, verificari pasapoarte. In 2j de minute trecusem si-mi ridicam bagajul. Tot 2 insi verificau pasapoartele. Le lua 5 secunde/om. Ei aveau scanere, nu beleau ochii in pasaport,apoi la tine, apoi iar in pasaport, intre timp te puneau sa stai in cap, sa te uiti din profil, mai ajustau lumina in aeroport sa te vezi exact ca-n poza…
  • Am ajuns cu papornitele la camin. Cazarea a durat 20 de minute (daca ma duceam eu in ordinea in care trebuia, imi lua 5 minute). In camera, aveam cablu de net, veioza, oglinda, chiuveta (pula mea, adica tot ce era necesar), nimic stricat (decat yala nu se inchidea pe dinauntru si sa-mi bag pula de n-o reparam, da’ n-am plecat cu surubelnitele de acasa…n-au mai incaput, ca mi-am luat un borcan mare de ciorba). Oricum, a venit unu cu un inbus cat putza de furnica si a reparat-o. Era un shouroub nestrans. In bucatarie, 2 frigidere, cuptor cu microwave-uri, aragaz, fier de calcat, masa de calcat…aiurea. Io mi-am luat neshte umerase sa-mi atarn hainele. Se calca singure…cu timpul.
  • Luton e cam un cacat de oras.  Arata mai mic decat Pitestiul. Are un mall mai mare ca Pitestiul, in schimb. Preturi? Apa la 2L= 0.6RON. Pringles=4.7RON. 20 de bureti de bucatarie (nu ca mi-as fi luat, io-s barbat, imi spal farfuriile cu cutitul) = 4.7RON. 5 snickers = 4.7RON. Cam aici se opreste gama de produse culinare pe care o voi manca tot restul anului. Bautura e cam scumpa…6Guiness=6 lire. DAR !!!! 6 SKOL (bineinteles ca nu se numesc Skol, dar pula mea…arata a skol, miros a skol si au gust de pisat, deci sunt Skol) = 2.5 LIRE !! 1L de Absolut = 17lire. That’s some fucked up shit !
  • E foarte misto in campus. Asa am crezut in primele 2 zile. Pana azi dimineata cand m-am trezit cu sudori reci pe OO, cand am realizat ca o luna de stat aci costa cat un an de stat in Regie (da, gandesc in somn…probleme?). Totusi, probabil se pastreaza proportia: salariul mediu britanic / luna (hai ca putina cultura nu strica) = un an de cazare in locul asta, 1 salariu romanesc = 1 an de cazare in Regie.
  • Anglia pare misto. In schimb, e plina de cretini. Cum altfel? Indienii / pakistanezii umbla plini de bijuterii. Si siluiesc dulșiele grai briton mai rau decât fac moldovenii cu romana (cei de peste Prut, bineinteles). Negri sunt cei mai cocalari dintre pamantenii de pe-aci. Bling-bling, stridența este la ea acasa ( :))))) ), prostul gust se strecoara…SE IMBRACA CA PULA !!! De exemplu, picture this: man-purse: Loui Viuton; pantofiori: Loui Viuton; telefon: Nokia N97; bluza: Adidas. UAU !
  • Anglia e plina de cretini. #2: Am inteles, in pula mea…ati fost, la un moment dat, cel mai mare imperiu colonial. GATA !!! AJUNGE !!! Sunteti mai prosti organizati ca nemtii, gatiti mai prost decat italienii&francejii, la arta/cultura stati mai prost ca ante-mentionatele popoare, v-o luati oricand intr-un conflict de la Rusia/America/China/Japinia. Deci nu sunteti chiar asa deosebiti, in pula mea ! Nu sunteti nici foarte multi comparati cu UE/SUA/Rusia/IndoChina…Renuntati la cacatul de volan pe dreapta, la sistemul milic/pfundic/pintic, la chiuveta cu 2 robinete SEPARATE pentru apa calda/rece, la intrerupatoarele cu SFOARA DE CARE TRAGI !!! MAI HO, IN PULA MEA !!! De ce trebuie sa mor io cand va trec strazile ??? Criketul NU E SPORT !!! E o BASINA !!! Aruncatul cu pietre dupa vrabii e o activitate mai interesanta !!! De ce trebuie sa ma car cu PRELUNGITORUL din Romania pentru ca aveti un cacat de sistem la prize??? Sa ma fut pe voi…
  • La McDonalds lucreaza numai indieni. Si cand zic Indieni, nu ma refer la nativ-americani, ci la oameni care vin din India/Pakistan/Bangladesh/Arabia. Ma sugeti. Aratati toti la fel.
  • La Mc, KFC, Burger King mananca doar negri. Adica amaratii, pleava societatii (nu-s rasist, doar realist)... Io eram doar in trecere, bineinteles. Ma duceam la reprezentanta Gucii si-am intrat din mistake (ups, se pare ca am deja uitat romana !)
  • La facultate e un sistem informatic…inregistrarea dureaza vreo 2j de minute. Cu crearea conturilor pe net, plata taxelor, facut de poze+scos legitimatii cu cip (intri in facultate, deschizi poarta la camin). Stiti de ce? Pentru ca nu exista o SINGURA secretara care se pricepe la toate. E o armata de oameni, fiecare face un CACAT de treaba, dar il face REPEDE SI BINE.
  • Bonus: Iti faci card. Nu te costa nimic. Ai internet banking by default. Nu exista taxe ascunse. Nu exista comisioane de platit la POS (orice POS). Nu exista comision de transfer de bani DIN Romania (doar comisionul bancii din Romania). Bineinteles, retardul care e trimis cu propovaduirea cardului in facultate si raspandirea cuvantului BANCII catre Pulime, incearca sa ma prosteasca sa-mi fac si un card “Silver” (cu comisioane de administrare…mi-o vâra p-aia cu “de fapt, ajungi sa ECONOMISESTI bani daca ne dai noua 8$britanici/Luna. And I was like: “What the fuck, m8? Stiu ca am fata de prost…dar nici chiar asa”. Plus aia clasica cu “suntem cea mai mare banca din UK”. oau, m-am udat tot in chiloti. N-ati vrea voi sa aveti grija si de sufletul meu? Eventual sa vi-l dau pe primul nascut in semn de apreciere pentru magnifica voastra realizare? Sunteti prima banca din UK pentru ca aveti un popor conservator (in sensul de cacat al cuvantului): poate sa vina ING/BRD/Unicredit cu oferte de 10 ori mai bune, englejii o sa va aleaga tot pe voi pentru ca asa inteleg ei patriotismul. Ca cretinii de la Top Gear care tre’ sa ne spuna ca desi Lamborghini / Ferarri arata mai bine, au specificatii si dotari mai bune, totusi, “Aston Martin has that special feeling…You know. It feels like a proper car”. Luatz pula. Cumparati DACIA !

Concluzii: Zilele astea o sa ma duc sa-mi cumpar ingrediente pentru shaorma. O sa pun si poze cu making of.

5 comentarii:

  1. Ba, daca nu puneai ultimu' rand, era un post de cacat. Asa a devenit unu' absolutely lovely.
    Si tot ce pot sa iti urez e: MANANCA-N PULA MEA SHAORMA AIA CU GRIJE, CA IAR DAI PE JOS ShITz DA PULA O SHAORMA!
    Cheese m8!

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzi mah Geagla - Shaormaru sa le zici la rozbifi aia mah sa "Ia pula" ...c u toate ca pa vremea mea era mai fain in regatul belit al marii britanii... 's like:rain clouds fish chips marry fucking popins....ceva de gen... cacat pansat

    Hai sa traiesti sa o belesti sa iti faci casa la pitesti.
    Ochelaristu' GT aka. Naciu's cum-natus

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi, ba, cum se invarte Universu' asta in jurul lui Naciului: sora lu' Naciu, CUMnatu' lu' Naciu, facultatea lu' Naciu, spanioloaicele lu' Naciu etc-ul lu' Naciu. Cand o sa se sarbatoreasca ziua ta... in absenta ta... si politehnistii o sa fie ai lu' Naciu, daca boraste pe-acolo. (,,Daca" e un fel de eufemism.)

    Si da, ba, te iubesc si... pula mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-mi mai aduce aminte de regatu' curului....
    Am doua surori plecate un iUKei. Una la studii si una maritata, da' sa moara ma-sa daca m-a atras vrodata...
    Oricum, sunt convinsa ca o sa mai avem relatari din partea ta. Eu le astept cu o curiozitate maxima!

    RăspundețiȘtergere
  5. ca sa fiu pedant, snob, si ca sa dau un comentariu cu impresii de inteligenta, s-ar putea ca United Kingdom sa nu si-o ia de la Japonia intr-un conflict... din cate stiu Japonia, asemeni Germaniei, este destul de circumspecta cu bugetul militar, avand antecedentele pe care le are :D... cheers mate

    RăspundețiȘtergere