miercuri, 9 septembrie 2009

Retarzi cu diploma

Ma uitai in seara asta la Realitatea TV și la mega-șezătoarea lor. Cred c-au fost douăj dă inși invitați. Emisiunea era, bineînțeles, despre salariile bugetarilor. Pe cale de consecință (lontz), era în studio și Florin Chilian. Vreau să vorbesc doar despre 2 retarzi: unul e Sergiu Andon și pe celălalt n-am reținut cum îl cheamă, dar pot să vă spun sigur că semăna cu D’Artagnan (sau ceva pe-acolo). Să le dăm la muie punctual, procedural și deontologic

  • Boul de Sergiu Andon spune că una din cauzele salarizării deficitare din Justiție este faptul că, citez: ”s-au construit autostrăzi din bani publici…în loc să se facă în regim de concesionare, noi am construit autostrăzi din banii ăștia”. Îi urez cretinului să aibă un salariu în euro echivalent cu numărul de kilometri de autrostradă construiți din România.
  • Retardul tinerel (comportament clasic de ”impiegat”-știe că i se cuvine mult, nu contează argumentele că e disproporționat salariul față de ceilalți bugetari, dorește ca judecătorul de judecătorie să aibe un nivel mai ridicat al salarizării – adică să judeci divorțuri si moșteniri toată ziua și să câștigi mai mult decât un chirurg, că deh…e responsabilitate) spune următorul lucru (alimentat și de studentul în anul IV la Drept, pe numele său Vladimir, care spune că vrea să intre în barou ca să aibă mașină frumoasă): ”AȘAAA!!!! Vedeți ce se-ntâmplă în țărișoara asta…cum TINERII nu mai sunt atrași către magistratură din cauza salariilor mici…!” (închipuiți-vi-l roșu de furie, cu spume la gură și spre final cu un dezgust ca după ce înghițise o shaormă cu spermă marca Dristor). Amu’, domlie dragă, îi vremea să vă dau un răspuns: ” Ești un nesimțit impertinent, și când ieșim de-aici ferește-te că-ți frig și două peste bot. Cum morții mă-tii spui că nu vin tinerii către magistratură, când numai anul ăsta au fost 2800 de candidați pe 200 de locuri????? CÂT DE MUIST SĂ FII???? Cât tupeu nemărginit să ai în tine???” La doar 30 de ani…să ai atâta sânge rece încât să minți ÎN DIRECT, la TV, cu bună știință, mă depășește complet…(nu se pune problema că n-ar fi cunoscut această informație statistică, întrucât omul era magistrat și bănuiesc că știa să dea drumul la un teveu să vadă știrile)
  • BONUS: Tot retardul tinerel, afirmă apoi că: ”Deh…eu nu am mașină…vin după 11 ani de serviciu tot pe jos…Și avocații câștigă mult mai mult”. Țin să-l anunț pe această cale de 2 lucruri (pe care NU VREA să le vadă – asta e trist):
  1. Și maică-mea, după 25 de ani de predat matematică se duce cu autobuzul la serviciu. Și câștigă 2000RON / lună.
  2. Avocatul câștigă bani DACĂ ARE CLIENȚI. Poate foarte bine să moară de foame mâine. NU ARE LOC DE MUNCĂ ASIGURAT ! NU ESTE INAMOVIBIL ! GREȘELILE LUI se simt imediat la salariu !

Ca să-mi dau cu părerea: magistrații sunt prost plătiți (luat în modul, privit din punct de vedere al Corectitudinii Absolute). În comparație cu profesorii și medicii, sunt BINE plătiți. Asta refuză ei să vadă și să înțeleagă: nu-s bani, fraților…deloc (poate nu sunt și pentru că n-ați condamnat vreun mare corupt în ultimii 2j de ani, v-ați pus problema și așa?). Si iar e trist pentru că niște oameni inteligenți se complac în nesimțire: toți au trecut prin 16 ani de școală în care au fost formați, într-un fel sau altul, tuturor le-a tremurat curul sub bisturiul unui doctor, iar odată ajunși mari, uită tot și îi tratează pe ceilalți cu o nesimțire ieșită din comun. (profesorii nu au blocat NICIODATĂ începerea anului școlar sau vreun examen…medicii nu au părăsit spitalele pentru bani. În schimb, magistrații închid buticul, lasă firmele în faliment, blochează tot statul ca să arate ca EI POT). Să își ia câți bani vor, treaba lor, să fie fericiți…poate așa nu mai tărăgănează procesele oamenilor cu anii, iar când vine vorba să anuleze un ordin al Ministerului de Finanțe care le tăia sporuri, rezolvă speța în 3 zile (pentru că, nu-i așa, în contencios-administrativ contra Statului e mult mai ușor de judecat decât o palmă de pământ furată).


AM AFLAAAAT: Pe D'Artagnan îl cheamă de fapt Cristian Dănileț, este de felul lui un moldovean împuțât și a ajuns vicepreședinte la Judecătoria Oradea (pentru că, nu-i așa, încă nu s-a văzut moldovean să deie di ghini șî să vreie sî sî mai întoarcî la moldovenii săi). Din păcate nu pot să-i dau un pumn în gură, întrucât el are centura neagră 1DAN în karate :)) (deși sunt convins că domnia sa ar face apel la rațiune și nu la forța sa inimaginabilă de schelet ambulant). 

Se pare că părerea mea despre moldovean nu este singulară, ci mai avem si aici. (partea asta eu n-am mai reținut-o, în schimb este o dovadă în plus a inteligenței ieșite din comun a lui Vasilică-Cristian).

P.S.: Am evitat să-mi dau cu părerea până acum despre Justiție pentru că sunt pe dinafara sistemului și a problemelor cu care se confruntă. Totuși, m-am indignat și eu după niște emisiuni la teveu, și am zis să-mi dau o părere (ca tot românu’). Nu acuz toți judecătorii de corupție (chiar cred ca 80% sunt curați), însă știu cazuri concrete de procese care s-au rezolvat cu șpagă, cu dreptatea în mână.Știu cam cât muncește un profesor în comparație cu cât câștigă, și mă deranjează modul în care e pusă problema: ”Tati, noi suntem PUTERE ÎN STAT…nu ne comparâm cu pulimea (medici,profesori)”. Sunt și o grămadă de profesori care se duc la școală doar să citească ziarul sau să vorbească despre politică, însă cred în același procent de 80% care-și fac treaba. Aplic același raționament și pentru medicii corupți (adică 20%). Păreri, comentarii, futeri în gură…sunt binevenite.

P.P.S.: Când aflu cum îl cheamă pe retardul tânăr. îi divulg și numele.

Un comentariu:

  1. ionica, sunt de acord cu unele afirmatii facute in articol, dar pentru ca folosesti un limbaj destul de neprincipial,atacand direct persoana (ca e moldovean, karatist etc)si nu opiniile sale, nu pot sa-ti accept linkul. sper sa ma intelegi. nu vreau sa arunc in obscur o problema atat de grava!

    ai perfecta dreptate cand afirmi si despre marea minciuna aruncata la tv cu privire la faptul ca tinerii nu se indreapta spre magistratura din cauza banilor. minciuna grosolana. la fiecare sesiune de examene isi depun candidaturile peste 2000 (au fost si 6000) de juristi pe numai...100 locuri! problema e ca intra tot de-ai lor si nu cei care cu adevarat ar trebui sa intre! pont: verifica admisii! vei avea mari surprize :)

    RăspundețiȘtergere