joi, 17 decembrie 2009

Fiecare roman ar trebui sa aibe dreptul sa impuste…(1)

ANTE SCRIPTUM: Sambata seara, dupe orele 22:30, se planueste o esire in B52. Daca vreti sa imi dati cadourile de Craciun mai devreme, sau doar sa-mi cumparati o bere, ma gasiti acolo, in compania selecta a unor duomni si duamne.

Serialul pe care-l incep azi (si pe care, cel mai probabil, nu o sa mai aiba vreo continuare), va propune solutii pentru o viata mai buna in Romania. Lumea care ma cunoaste stie ca am un deosebit respect pentru unele facultati din Romania si o stima nemaipomenita pentru absolventii lor.

Hai sa bagam traditionalul: “NU GENERALIZAM”, si sa incepem enumerarea: ASE / Jurnalism / Comunicare / SNSPA / PR / HR / Administrare Publica (???) /  Titu Maiorescu / Spiru Haret / Romano-Americana / Universitatea din Pitesti / Targu-Jiu / Petrosani / Valcea…and so on. Cica societatea ar avea nevoie de oamenii astia ca sa functioneze. Pe la facultatile lor se invata cam cea mai putina carte in raport cu notele care se iau (si Politehnica e plina de cretini, insa nu prea cunosc s-o fi terminat cineva cu 10 si sa fie prost), si cu toate acestea, ei sunt cei care vor conduce societatea: bancheri, manageri, politicieni, functionari publici…

Asa ca propun ca fiecare roman sa poata ucide unul din tipurile astea de oameni, atunci cand actiunea este justificata ! Sa va dau neste exemple:

  • Asiguratorii vor sa IMPUNA folosirea cauciucurilor de iarna, pentru ca stiu ei ca accidentele care s-au produs la caderea diafana a fulgilor de nea in Bucuresti, ar fi putut evitate…si stiu ei ca in Germania si alte tari, cauciucurile de iarna sunt obligatorii. Mda…in Anglia nu-s obligatorii, gen. Acum, sa plecam de la premisa ca cauciucele de iarna sunt marea smecherie, si toata lumea va fi obligata sa-si puna. Domnule expert Radu Ionescu, director segment auto la firma de asigurari Generali, SUNTETI UN CRETIN. Daca se va da o lege, se va da cu siguranta pentru drumurile nationale. NU ESTI OBLIGAT SA AI CAUCIUCURI DE IARNA intr-un oras, cretinu’ pizdii ma-tii! D-aia platesti impozite la primarie, sa dea cu smecleu pe strazi. Daca nu, atunci hai sa nu mai platim impozite, sa ne luam toti cauciucuri de iarna si bullbar la masini, si sa ne doara-n pula, sa circulam ca descreieratii. Daca tu imi arati accident facut in BERLIN in care sa se fi stabilit ca ERA zapada pe jos si soferul ar fi putut evita producerea cacatului doar daca avea cauciucuri, promit ca-mi cumpar si eu. Si nu te mai omor cand ne-om vedea. Si inca o duda (asta sigur a absolvit ASE-ul), de la domnul expert Radu Ionescu: “Ati facut accident din cauza drumului, dati in judecata Primaria!”. Pai bine ma, avorton rejectat, nu d-aia iti platesc tie 500 de euro asigurare??? TU da-mi banii, si da-l TU in judecata, daca tot zici ca se castiga atat de usor. CONCLUZIE: Consider ca dupa o serie de vreo 10 “disparitii”, agentii de asigurari se vor comporta un pic mai frumos cu noi, cei care ii platim.
  • BANCHERII. Pe scurt, un roman are urmatoarea problema cu o banca: “Vreau sa va spun urmatoarele: după 28 de luni, am achitat suma de 6830 lei reprezentând peste 60 % din suma împrumutată. In total, creditul se intinde pe 120 de luni. Daca eu deja v-am rambursat 60% din suma in numai 28 de luni, ce o sa va mai platesc 92 de luni de acum incolo? Ce sumă va voi rambursa ? În spatele procentului de 11% pe care-I afişaţi pe toţi pereţii, se ascunde de fapt după 120 de luni 500 %, cu tot felul de comisioane exagerat de mari!…”. Comentariul blogarului (si probabil ce gandesc toate tutele de la ASE care ii citesc blogul): “Povestea e haioasa daca nu ar fi trista. E nevoie de programe de educatie financiara, pentru a nu se ajunge in situatii ca cea de mai jos. Cazuri ca acesta sunt insa cu sutele. Nu e intalnire pe care o am cu diversi oameni din banci, in care acestia sa nu se planga de precaritatea culturii economice a romanilor.”. Deci, futu-va-n gura de ZDRENTE, tot ala e de vina ca-l puneti voi sa-si vanda un ficat sa va ramburseze creditu’? Deci nu BANCHERUL care i-a propus creditul si care i-a ASCUNS comisioanele si dobanzile, nu BANCA voastra de JEGOSI care mareste dobanzile discretionar si fara nicio legatura cu ce se intampla in economie, nu voi sunteti de vina? Ci dobitocul care a venit sa ceara un credit si n-avea facultatea de secretare terminata? Pai futu-tz mortii ma-tii, de-acum incolo cand te duci sa-ti faci vreo operatie, ia sa pui mana si sa faci vreo 10 ani de Medicina inainte…sau inainte sa angajezi un avocat, du-te si fa Dreptul…ca poate si medicii se hotarasc dintr-o data sa fie jegosi, si sa iti scoata juma’ de rinichi cand te duci sa-ti pui silicoane, si dup-aia, cand o sa ai dureri, sa le trimiti o scrisoare: “Dom’ doctor, de ce ma doare??”. Si apoi sa se dea ei savanti pe bloguri si sa spuna: “Sunt uimit de lipsa asta de informare medicala in randul pacientilor…mi-e asa o scarba…”. CONCLUZIE: La astia o sa fie mai greu, ca-i plina tara de ei…cred ca in jur de 1000 de capete furajere ar fi limita minima inainte sa avem parte de un tratament corect de la capusele astea.
  • POLITICIENI…chiar mai trebuie argumente? De exemplu, uite cum a decis Basescu sa se “schimbe” si sa inceapa “reformle” statului: l-a pus iar pe singurul prim-ministru care a cazut in urma unei motiuni de cenzura. FENOMENAL !!! Dup-aia vine si spune: “I-am cerut lui Boc sa ma consulte strict asupra ministrilor care fac parte din CSAT”, adica: “Eu sunt seful ministerelor tari. Mi se rupe pula pe cine puneti la educatie.”. Dupa care, piticul porno, vine si da SANATATEA, CULTURA si MEDIUL, ungurilor. Voi ati mai pomenit asa ceva? Deci de 20 de ani stim cu totii cum Verestoy & CO. taie paduri intregi din HarCov. Acum, Basescu le da pe mana exact ceea ce aveau nevoie pentru a FURA in liniste, inca 5 ani. Asta e lupta anti-coruptie?? Asta e REFORMA??? Pentru treaba asta, toate comentariile care il mai ridica in slavi pe Basescu pentru faptul ca “se opune sistemului” vor fi sterse. CONCLUZIE: Cel mai greu de ucis animal dintre toate. Hidra cu 100000 de capete. Probabil ar fi nevoie de o curatenie totala: primari, prefecti, secretari de stat, parlamentari, ministri, presedinte…
  • As putea adauga si snobii si taranii cu casele in Baneasa. Dar ei sunt in cardasie cu politicienii. S-o luam simplu: niste unii, s-au trezit cu bani garla. Nu pentru ca erau extraordinar de destepti. S-au uitat ei pe harta, si au decis sa-si puna casele langa aeroport. Pentru ca atat i-a dus capul. Dupa ceva timp, s-au prins ca e naspa cu avioanele care-ti flutura pe la geam, asa ca au inceput sa faca gura. Si cum traim in ROMANIA, compania Wizzair (de exemplu), si-a decalat toate zborurile cu o ora, ca sa nu-i mai deranjeze pe tarani. Nu e genial? CONCLUZIE: Ca Bruce Willis. Desi la prima vedere par “Greu de ucis”, dupa 4 incercari iti dai seama ca, de fapt, sunt “Imposibil de ucis”…Numarul cretinilor gata sa stea intr-o casa peste care trec avioanele este infinit.

P.S.: In caz ca nu stiti cum arat, si vreti sa ma localizati in B52, arat aproximativ asa:

pentru_blog

5 comentarii:

  1. stii ca imi esti simpatic, dar acum ai fost putin pe langa:) Domnul Radu Ionescu a absolvit facultatea de transporturi din cadrul.....Politehnicii (nu stiu cat a avut la licenta)

    RăspundețiȘtergere
  2. sigur am sa te gasesc in B52? Parca era vorba de Expirat?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim1: Imi cer scuze ca am spus despre Radu Ionescu faptul ca e un dobitoc ce a absolvit ASE-ul. Retrag. E un dobitoc ce a absolvit Politehnica. Ia vezi, se schimba cu ceva situatia asigurarilor in Romania, acum ca am stabilit asta?

    @Anonim2: A ramas B52, avem mese, lautari si striperitze. Sau striperi, daca esti doamna. Verifica-ti lista de messenger si vezi ce status am.

    @Anonim1, Anonim2: As aprecia intr-un mod deosebit daca V-ATI SEMNA, in penisul calului, ca sa vorbim ca oamenii.

    RăspundețiȘtergere
  4. discursul presedintelui mai scurt si concis:
    -''il numesc pe boc prim ministru pt ca boc e cumine si ma asculta. eu l-am ales pe boc si cui nu-i place sa-mi suga pula!''

    pe de cealalta parte, se pare ca, in romania, postul de prim ministru este medicament.
    daca nu esti prim ministru, esti bolnav.
    pula mea, frate, asa cum i-am spus si prietenului singurEl, romania naste monstri.

    subscriu manifestului tau, basescu nu e nici presedintele meu!

    -infidelu'.

    RăspundețiȘtergere