duminică, 25 octombrie 2009

An-croa-ia-blî…

sau “De ce o sa iasa tot basesq”.

Zilele trecute lecturam un articol scris de Mircea Vasilescu. Acu’, omu e doctor in filologie, serif pe la Facultatea de Litere si Alfabet, deci prost nu e. Io-l citesc de multa vreme, si-mi place cum scrie, mai vorbeste despre politica externa, etc. Dar e clar ca omul nu e cu toti boii acasa, uneori. Adica, traieste in alta lume (si asta e boala cronica a intelectualului roman), vorbeste despre idei si concepte intr-o lume a flegmelor (politica). Mi se pare aiurea ca la 23 de ani sa ma uit la un om de 50 si sa zic: “Saracul…asta n-a inteles nimic”. Ca rezumat al articolului: nici unul dintre candidatii la presedintie nu vorbeste despre politica externa, despre relatia cu UE, despre pozitia Romaniei in cadrul Uniunii, etc. Citam “Vi se pare – chiar şi la o privire rapidă – că Mircea Geoană, Crin Antonescu sau Sorin Oprescu fac parte din aceeaşi familie de politicieni cu Jean-Claude Junker, Nicolas Sarkozy sau Angela Merkel? Că „au ce vorbi“ cu ei? Că împărtăşesc viziuni comune despre viitorul Uniunii Europene? Că au uşile deschise pe unde trebuie? Că îi pot suna oricînd pe omologii lor şi au şanse să li se răspundă?”. Am si io 2 observatii:

  1. Sarkozy e piticul casatorit cu manechina, si care s-a imbatat ranga cu Putin? Vorbim despre acelasi om care a inceput o cura de slabire, recomandata de geniala-i nevasta, si a lesinat palanca la pamant? Io nu prea l-as suna decat poate maxim o reteta, o bauta sau sa mergem sa spargem seminte la Franta-Romania.
  2. Geoana cam are in agenda telefonica destule numere importante. Acum, ca i se raspunde sau nu, nu mai stiu. Dar tot poate sa le dea bipuri la 3 noaptea si sa-i enerveze. Deci ar avea un plus.

Si am abandonat articolul, mi s-a parut irelevant intr-o lume in care Basescu ii decoreaza pe aia de trec la PDL, Vanghelie ameninta cu arhiva DGIPI, Udrea e in staff-ul de campanie, etc.

Pana in dimineata asta, cand deschisai hoitnews si ma pocni stirea: Mircea Geoana: "Geoana are cele mai mari contacte cu liderii acestei lumi. Acasa nu mai am unde sa pun fotografiile cu ei”. M-am gandit imediat ca, “uite ma, Geoana ii urmeaza sfatul lui Vasilescu si vorbeste de politca externa”. Numai ca sunt niste chestii care frapeaza…

In afara de faptul ca Mircea Geoana nu poate sa zica : “Eu am cele mai mari…”, ci trebuie sa se refere la sine insusi la persoana a 3-a ( pun pariu ca daca suni la ei acasa si-ti raspunde nevasta-sa zice “Domnul Geoana nu e acasa”, copiii i se adreseaza cu “Domnule” si cacaturi d-astea de psihopat cronic), afirmatia a fost facuta la…la…

PIATRA SOIMULUI, JUD. NEAMȚ

Deci…atat…

Va dati seama cum au venit toate mămăile după slujbă, și toți bărbații dupa traditionala dusca de dimineata, sa-l asculte pe “Domnul Presedinte Geoana”. Cum s-au gatit cu broboadele “ale bune”, de le scot numai de Craciun,Pasti si reuniunile PSD…cum azi de dimineata vedeai drumurile impanzite de oameni din toate cele 4 sate ale comunei: Luminiş, Neguleşti, Piatra Şoimului, Poieni…

Va dati seama cum au sunat buciumurile mai ca pe vremea cand aduna Stefan plaiesi…cum au scos ieri tăți șoldovenii săbiile, topoarele, furcile și alte unelte de bărbierit, ca să arate cât mai frumoși azi. Cum toti luminesenii, negulestenii, poienenii si soimestenii au lasat la o parte toate problemele si toate certurile si au venit sa stea șold în șold și să-l asculte pe “Domnul Presedinte”…

Si cum dadeau ei la porci de dimineata, iar mirosul de balega proaspata le inunda narile, se gandeau: “Ba…stii ce ne lipseste noua? N-avem relatii externe…Da-le dreacu de electricitate, apa, gaze, DRUMURI, saracie…ce daca copiii nostri merg 10km prin paduri ca sa ajunga la cea mai apropiata scoala? Cred ca toate ar disparea daca am fi prieteni cu Honduras…”.Si domnul presedinte a inceput sa le vorbeasca exact despre problemele lor…

Asa, doar de extra-amuzament pe langa tot ce-am zis, comuna Piatra Soimului a fost cunoscuta pana nu demult sub denumirea de:

Comuna Calu-Iapa

Iti multumesc, MOLDOVA, pentru ca existi!

P.S.: Domnu’ Geuana, daca dati la o parte de pe bordul masinii fotografiile cu femei goale, si mai puneti cateva fotografii si pe milieul de pe televizor, aveti loc? Sau pot sa va dau albumele mele cu fotbalisti, sa le lipiti ca pe actipilduri…

5 comentarii:

  1. N-are, ma, poze cu femei goale pe bord, ca am vazut io la emisiunea aia auto de la ProTv cand a zis ca masina familiei e pe mainile lu' doamna Mihaela, ca de fapt la dorinta ei de familista si-au si luat-o asa mare, masina, adica ceva break, nemtesc, evident, trainica si mare. El saracu, a reusit sa vina la emisiune cu Golf-ul tunat al lui Ponta,ca sa se dea baiat. Dar tot despre cum i-a spus lui nevasta gravida ce masina sa-si ia a vorbit... :)
    Eu cred ca daca Geoana iese presedinte, vom avea de fapt prima femeie presedinte in Romania. Ar fi cool, nu? ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, probabil conduc un Panzer. In sistemul meu de valori n-ar fi prea cool sa avem o femeie presedinte :D. Desi probabil am avea o tara mai ingrijita, cu mai multe floricele pe campii, cred ca din punct de vedere geopolitic (ce cuvinte din DEX am in mine) ne-am certa cu toata lumea pentru ca...din diverse motive..Doamna presedinte ar avea una din urmatoarele probleme: menstruatie/menopauza/lipsa activitatii sexuale (aici explic in cuvinte alese ca n-ar fute-o nimeni)/i-a furat cineva gagicul/n-a putut ea sa fure gagicul altcuiva/rochia aia frumoasa nu mai e la reduceri/cea mai buna prietena a ei a tradat-o/pur si simplu e femeie si asta ii ocupa tot timpul :P. Ai putea sa ma contrazici, dar simt ca in adancul sufletului stii ca oricand s-ar putea incepe un razboi din motivele antementionate, daca am avea o romanca presedinte. Bine, mai buna ca Basescu sigur ar fi (ca nu-ti trebuie multe calitati..).
    Oricum, ma asteptam de la tine sa zici si tu niste rautati gratuite despre locuitorii judetului Neamt, sa ma ajuti cu niste informatii din "interior", ceva :). Sigur ai niste cunostinte pe-acolo care se comporta...ca niste moldoveni :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma, tu vrei sa nu mai am liniste si armonie in casa :P
    Apoi, nush ce sa zic despre argumentele tale anti-presedinte femeie. Pai cancelara Germaniei o fi un exemplu rau? Si aia are mai multe prerogative ca cancelara (cacofonia e intentionata)decat ar avea o romanca ca presedinta. Si apoi, who the fuck is geopolitica asta, crezi ca femeia n-ar fi mai priceputa la "relatia" cu licuricii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun, deci sa inteleg ca ai remarcat anumite "comportamente", dar nu vrei sa le divulgi :). Cum vii tu repede cu Angela Merkel, contracarez si eu cu una sub centura: Gloria Arroyo. Aia e un exemplu bun de "sa ne fereasca Dumnezeu de o femeie dictator". Sa nu generalizam, nu toate femeile-s ca Merkel, dar nici ca Arroyo (uite cum am folosit multe cuvinte ca sa nu spun nimic...n-aveti un post de corespondent in strainatate la EVZ? :P). Dar, cred ca esti constienta ca daca vom avea vreodata o femeie presedinte, ar fi mai apropiata de profilul Leana Ceausescu/Gloria Arroyo, decat de Angela Merkel. Pentru ca femeile destepte AU TREABA !! In general, oamenii destepti AU TREABA ! Au serviciu, se duc la cursuri, se duc la concerte, la teatru, la 1000 de alte destinatii decat la sedinta de partid!
    Duamnele cu care defileaza Romania in politica sunt: Mona Musca, Elena Udrea, Monica Ridzi, EBA(+SYDA=LOVE), Monica Macovei...hai sa fim seriosi. Da, unele dintre ele s-ar descurca mai bine in felatia cu licuricii (desi Udrea s-ar putea sa aiba deja gatul ruginit pana la ora asta), dar atat.

    RăspundețiȘtergere
  5. ma, cu Mona Musca nu sunt de acord langa celelalte nume. Stiu, a pacatuit, a fost data-n gat, dar e departe de prostia celorlalte. Hai sa o mai scot un pic si pe cealalta Monica, Macovei, ca mi-a tinut un curs despre importanta protejarii surselor la Fac. de Jurnalism, si a fost bun, chiar daca ulterior s-a bagat in politica si rau a facut.
    Cat despre posibila presedintie feminina in Romanica, da, subscriu la parerea ta. Cred ca prea multe toape au parvenit in frunte ca sa existe baza de selectie normala pt functia asta. So, ramanem la ce avem deocamdata. Eu tot nu stiu cu cine sa votez peste o luna... :D

    RăspundețiȘtergere