joi, 29 octombrie 2009

Incoerențe…

stiupid Mie-mi plac oamenii “pretiosi”…delicati…si in gesturi, si in exprimare.Bine, “imi plac”, e mult spus. Uneori, ma distreaza…ca niste maimute. Alteori, din contra.Cu verde sunt niste exemple de fraze ce pot fi auzite destul de des prin presa.

  • Folosesc “a uzita”, pentru ca suna mai bine decat “a folosi”.

”Domnul Presedinte va face o vizita la staff-ul de campanie pentru a spune minciuni. Pentru deplasare, el va uzita Loganul.”

  • Folosesc “dansul/dansa” pentru ca au impresia ca sunt politicosi, in loc sa zica “el/ea”. Exemplu de folosire:

Domnul Presedinte a tras astazi o basina. Dansul ne-a declarat ca acest lucru s-a intamplat de la uzitatul excesiv de fasole.Doamna Udrea este momentan in coma

  • “servesc masa” in loc de “mananc”. Toti stim ca mancatul este o actiune mizerabila, pe care numai oamenii inculti o intreprind (a se citi cu “i”).

 “Domnul Presedinte a servit astazi masa la Golden Blitz. Pentru prepararea mancarii dansului, se pare ca bucatarul a uzitat fasole. Avertizare de basini in viitorul apropiat. Se pare ca motivul pentru care doamna Udrea este in continuare in stare critica ar fi inhalarea unor gaze toxice, cu o concentratie mare de H2S”

  • “in principal” in loc de “in principiu” (sau asa cred, oricum, “in principal” suna CA PULA, dragii mei)

“Domnul Presedinte a sustinut o conferinta de presa in urma basinii slobozite in cursul zilei de astazi. Declaratia s-a concentrat, in principal, pe bucatarul care a uzitat fasole nefiarta corespunzator. Dansul a spus ca are informatii de la SIE cum ca acesta ar fi membru PSD, cu ordine directe de la Ion Iliescu. Reamintim cititorilor nostri ca presedintele a servit masa la Golden Shpritz. Doamna Udrea se simte bine si ne-a declarat ca probabil a fost un atentat comandat de comisia Vanghelie.”

Si acum, cei pentru care am niste simpatii deosebite. Cei care se vor “politically correct”. Astia-s Dumnezeu pe pamant. N-au destule coaie incat sa-si sustina o parere, si incearca s-o dea cotita, cand e limpede pentru toata lumea ce vor sa spuna cu adevarat. Astia-s politicieni, de felul lor. Exemplul de la care am pornit, si care este o mostra inimaginabila de prostie, este acesta: “"Se vede că nu iubiţi acest popor şi consideraţi femeile o rasă inferioară. N-aş vrea să vă jignesc, dar mai mult decât imbecil n-am ce să spun despre dumneavoastră!", a adăugat Vasile.”. Superb!!!!! In treaba asta cu injuratul, nu sunt decat 2 variante: alba sau neagra. Numai un politician isi inchipuie ca ar putea sa faca o varianta gri. FĂ PROASTO !! (aka “duamna deputat”), NU VREI SA JIGNESTI, TACI !

Daca vrei sa-l faci IMBECIL pe unu, il faci si gata. Iti asumi ce spui, eventual argumentezi, si asta e. Dar nu…e o moda acum. Crezi ca daca zici inainte “nu vreau sa jignesc”, gata, totul e in regula? A doua zi plantati floricele? De fapt, problema la muistii astia e ca vor sa fie cu curu-n 2 luntre…ca nu se stie niciodata. Trebuie sa-l injure pe Boc, ca e de la alt partid, dar pune o lingurita de miere in cacat, adica: “io n-am vrut, da’ m-au pus astia”. Mai avem un examplî, de la Hadrian Născase (referitor la Roberta ANALstase): “După părerea mea este o chestiune care dă dreptate unui prieten de-al meu care spunea că, nu vreau să fiu răutăcios, dar îl citez, frumuseţea trece, prostia se pare că nu”. Bravo, coaie! Nu s-a prins nimeni. Ai bagat un citat, deja ne-ai dat jos de pe cacat. Nu inteleg ce poate sa te opreasca din a-i spune: “ESTI PROASTA !!!”…efectiv, ma depaseste problema. Dar, poate d-aia nici nu sunt in politica.

P.S.: Mai sunt si aia cu “nu generalizez”, dar, pentru ei, alta data.

P.P.S.: O adevarata duamna, se comporta ca aici: http://furtdecurent.blogspot.com/2009/07/tanar-si-nesimtit-episodul-4_29.html

Un comentariu:

  1. mai exista si categoria f des intalnita care "uziteaza" expresia: "nu am nimic cu homosexualii/lesbienele/tiganii/alte minoritati, dar...." si urmeaza o litanie despre ce le reproseaza de fapt ei minoritarilor. Recunosc ca si eu o mai comit ;)

    RăspundețiȘtergere